Pregatim blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa cea mai mare. Adaugam pe rand apoi zaharul, galbenusurile si apa, mixand dupa fiecare adaugare de ingredient. Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt le incorporam folosind o spatula. La...
Spalam bine fructele si le separam de samburi.
Taiem fructele in cubulete le punem intr-un vas si turnam zaharul peste fructe.
Lasam acoperit la frigider pana a doua zi. Nu trebuie neaparat :)
Fierbem la foc mic adaugand si zeama de lamaie si amestecand din cand in cand.
Eu am fiert...
Toate legumele le-am avut din gradina, proaspete si pentru ca inca sunt destul de mici am folosit mai mult, ca si numar de bucati ma refer.
Punem apa la fiert si pregatim legumele: curatim, spalam , taiem. In afara de cartofi punem toate legumele in apa clocotita, acoperim dar nu in...
Spalam bine fructele.
Taiem trei felii de pepen galben, decojim si taiem cubulete.
Nectarina la fel o taiem cubulete.
Punem fructele in blender impreuna cu apa si pornim blenderul pe treapta a doua timp de cateva secunde.
Turnam bautura rezultata in pahare, adaugam 2-3 cuburi de...
Spalam bine legumele, le decojim sau nu dupa preferinte apoi le taiem felii subtiri (eu ii prefer mai subtiri).
Presaram sare si piper pe fiecare feliuta.
Dam apoi fiecare felie prin faina apoi prin ou si apoi prin pesmet. Mie imi plac si cu pesmet si fara si mereu fac in ambele variante....
Sa va mai zic si cum se face? :)
Curatam si spalam cartofii, ii taiem felii si ii prajim in ulei incins.
Scoatem cartofii din ulei cu o paleta si punem peste ei sare si piper.
Carnatii ii crestam in cruce si ii prajim in ulei pe ambele parti.
Pentru salata: curatam si spalam...
Mai intai spalam fructele rabarbura si caisele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici.
Ungem tava cu margarina sau unt, asezam cubuletele de rabarbura si caisele taiate. Presaram zaharul si zaharul vanilat.
Pregatim blatul: batem albusurile cu praful de sare...
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus in felul urmator:
- toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
- punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar (luam din ingredientele de mai sus)
- amestecam faina cu praful de sare si...
Spalam bine carnea, ceapa si ardeiul.
Taiem carnea cubulete, ardeiul in patratele si ceapa o desfacem felii.
Insiram pe betigase ingredientele de mai sus in felul urmator: carne, ceapa, ardei verde,apoi carne, ceapa, ardei rosu si tot asa pana in capatul celalalt.
Presaram peste frigarui...
Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare.
Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita.
Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam.
Pregatim maioneza in...
Asadar punem cartofii in apa si dam jos pielea aceea subtire cu un cutit.
Taiem cartofii in doua, ii asezam in tava unsa cu putin ulei, presaram sare si piper si gata.
Dam la cuptor la 180-185 grade timp de 30-40 min, pana se rumenesc usor deasupra.
Putem servi langa orice friptura,...
Inainte de toate fierbem carnea de pui timp de 20 minute. Aruncam apa si punem carnea de pui pe o farfurie.
Spalam si tocam ceapa si ardeiul pe care le calim in ulei de masline.
Adaugam carnea de pui si turnam o cana de apa si lasam la fiert la foc mic pana e carnea aproape fiarta....
Mai intai taiem varza, o amestecam cu sare si o lasam 10 min.
Curatam si spalam ceapa si spalam si carnea.
Taiem marunt ceapa si o punem la calit in cateva linguri de ulei. Adaugam carnatii feliati si kaizerul taiat bucati.
Dupa 10 minute adaugam varza stoarsa de sare si turnam 2 cani de...
Mai intai fierbem puiul separat cam 10-15 minute si aruncam apa.
Intr-o oala de 4 l punem apa la fiert.
Curatam si spalam legumele, le tocam si le punem in apa fiarta impreuna cu bucatile de pui.
Lasam la fiert la foc mic semiacoperit cu un capac. Adaugam sare si piper dupa gust.
Cand...
Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula.
Turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la...
Pregatim aluatul in felul urmator:
- punem drojdia in laptele caldut cu o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 minute
- amestecam bine cele doua tipuri de faina, adaugam sarea si cealalta lingurita de zahar si amestecam
- turnam drojdia dospita si treptat apa calduta framantand cu...
Mai intai spalam bine carnea si o punem la fiert.
Taiem prazul si ardeiul felii.
Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu uleiul apoi adaugam prazul si ardeiul feliat si lasat aprox 5 min la calit.
Carnea aproape fiarta o scoatem din apa si o punem peste legume. ...
Curatam si spalam ceapa, ardeiul, rosia si cartofii.
Tocam ceapa, ardeiul si rosia decojita (pentru a decoji mai usor punem in apa fierbinte cateva minute) si le punem la calit in ulei pt 3-4 min.
Adaugam cartofii taiati cubulete, acoperim cu apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc...
Mai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia.
Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la calit aprox 4-5 minute apoi turnam peste carne 4 cani de apa fierbinte.
Lasam sa fiarba la foc mic...
Spalam si decojim dovlecelul apoi scobim miezul cu ajutorul unei lingurite.
Miezul il tocam marunt si il amestecam cu oul batut.
Adaugam ceapa, usturoiul si areiul tocat marunt si amestecam.
Condimentem cu sare, piper si maghiran si adaugam cele 3 lingurite de pesmet si amestecam bine....
Pregatim o coca din ingredientele de mai sus: intr-un bol amestecam untul cu sarea, zaharul si oul batut, adaugam apoi treptat faina si cele 2 linguri de apa. Amestecam ingredientele pana se incorporeaza cam 150 gr din faina, apoi pe o plansa presarata cu faina turnam compozitia noastra si cu...
Separam albusurile de galbenus. Batem spuma albusurile folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Asezam cosuletele...
Facem un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand pe rand untul/margarina cu sarea, zaharul, praful de copt, apa, coaja de portocala, nuca si la final incorporam faina. Asezam pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul imbracat in folie alimentara la...
Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar timp de 10-15 min.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa calduta si restul de lapte caldut.
Framantam adaugand si uleiul pana nu...
Spalam bine carnea, o feliem si o batem usor.
Pregatim apoi marinata amestecand toate ingredientele de mai sus.
Dam fiecare bucata de carne prin marinata si lasam la rece timp de 1-2 ore.
Asezam apoi carnea pe gratar si lasam sa se prajeasca pe ambele parti.
Pregatim sosul de mustar...
Tocam sunca marunt si o punem in wok-ul incins. Eu nu am avut nevoie de ulei...tigaia mea e perfecta pt a gati si fara ulei :).
Lasam aprox 5-6 min sa se rumeneasca putin.
Turnam peste sunca sucul de rosii si sosul de chili, adaugam apoi usturoiul tocat marunt, verdeturile taiate marunt si...
Inainte de toate curatam si spalam rabarbura.
Apoi ungem tava cu unt sau margarina si presaram pe fundul tavii cele 5 linguri de zahar. Asezam peste zahar rabarbura taiata cubulete mici si apoi presaram un plic de zahar vanilat.
Pregatim un blat in felul urmator:
- separam albusurile de...
Miezul de nuca il amestecam cu gemul.
Spalam si curatam merele si le taiem in 4, apoi le stropim cu zeama de lamaie pt a nu se oxida.
Merele le asezam in tava unsa cu margarina si tapetata pe fund cu pesmet (eu am folosit o tava de 26 cm). Peste fiecare bucata de mar asezam o lingurita din...
Spalam bine aripioarele si le taiem in doua.
Sosurile le amestecam intr-un bol si trecem apoi fiecare bucata de aripioara prin sos. Turnam sosul ramas peste aripioare, acoperim vasul si dam la frigider timp de o ora sau si mai mult.
Asezam apoi aripioarele in tava, turnam sosul peste...
Facem un blat din ingredintele de mai sus. Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata pe fund cu hartie de copt (tava rotunda de 24 cm). Asezam fructele spalate si taiate deasupra blatului si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 30 min.
Scoatem din cuptor si lasam la racit....
Tort cu nuca si cafea
Pregatim blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa cea mai mare. Adaugam pe rand apoi zaharul, galbenusurile si apa, mixand dupa fiecare adaugare de ingredient. Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt le incorporam folosind o spatula. La...
Gem de caise
Spalam bine fructele si le separam de samburi. Taiem fructele in cubulete le punem intr-un vas si turnam zaharul peste fructe. Lasam acoperit la frigider pana a doua zi. Nu trebuie neaparat :) Fierbem la foc mic adaugand si zeama de lamaie si amestecand din cand in cand. Eu am fiert...
Ciorba de vara
Toate legumele le-am avut din gradina, proaspete si pentru ca inca sunt destul de mici am folosit mai mult, ca si numar de bucati ma refer. Punem apa la fiert si pregatim legumele: curatim, spalam , taiem. In afara de cartofi punem toate legumele in apa clocotita, acoperim dar nu in...
Smoothie de pepene galben si nectarina
Spalam bine fructele. Taiem trei felii de pepen galben, decojim si taiem cubulete. Nectarina la fel o taiem cubulete. Punem fructele in blender impreuna cu apa si pornim blenderul pe treapta a doua timp de cateva secunde. Turnam bautura rezultata in pahare, adaugam 2-3 cuburi de...
Zucchini Pane
Spalam bine legumele, le decojim sau nu dupa preferinte apoi le taiem felii subtiri (eu ii prefer mai subtiri). Presaram sare si piper pe fiecare feliuta. Dam apoi fiecare felie prin faina apoi prin ou si apoi prin pesmet. Mie imi plac si cu pesmet si fara si mereu fac in ambele variante....
Cartofi prajiti cu carnati si salata de castraveti
Sa va mai zic si cum se face? :) Curatam si spalam cartofii, ii taiem felii si ii prajim in ulei incins. Scoatem cartofii din ulei cu o paleta si punem peste ei sare si piper. Carnatii ii crestam in cruce si ii prajim in ulei pe ambele parti. Pentru salata: curatam si spalam...
Pandispan cu fructe de vara
Mai intai spalam fructele rabarbura si caisele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici. Ungem tava cu margarina sau unt, asezam cubuletele de rabarbura si caisele taiate. Presaram zaharul si zaharul vanilat. Pregatim blatul: batem albusurile cu praful de sare...
Gogosi
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus in felul urmator: - toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei - punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar (luam din ingredientele de mai sus) - amestecam faina cu praful de sare si...
Frigarui de porc la gratar
Spalam bine carnea, ceapa si ardeiul. Taiem carnea cubulete, ardeiul in patratele si ceapa o desfacem felii. Insiram pe betigase ingredientele de mai sus in felul urmator: carne, ceapa, ardei verde,apoi carne, ceapa, ardei rosu si tot asa pana in capatul celalalt. Presaram peste frigarui...
Conopida cu maioneza
Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare. Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita. Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam. Pregatim maioneza in...
Cartofi noi la cuptor
Asadar punem cartofii in apa si dam jos pielea aceea subtire cu un cutit. Taiem cartofii in doua, ii asezam in tava unsa cu putin ulei, presaram sare si piper si gata. Dam la cuptor la 180-185 grade timp de 30-40 min, pana se rumenesc usor deasupra. Putem servi langa orice friptura,...
Pui de casa in sos de rosii
Inainte de toate fierbem carnea de pui timp de 20 minute. Aruncam apa si punem carnea de pui pe o farfurie. Spalam si tocam ceapa si ardeiul pe care le calim in ulei de masline. Adaugam carnea de pui si turnam o cana de apa si lasam la fiert la foc mic pana e carnea aproape fiarta....
Varza calita cu kaizer afumat si carnati
Mai intai taiem varza, o amestecam cu sare si o lasam 10 min. Curatam si spalam ceapa si spalam si carnea. Taiem marunt ceapa si o punem la calit in cateva linguri de ulei. Adaugam carnatii feliati si kaizerul taiat bucati. Dupa 10 minute adaugam varza stoarsa de sare si turnam 2 cani de...
Supa de pui cu taitei
Mai intai fierbem puiul separat cam 10-15 minute si aruncam apa. Intr-o oala de 4 l punem apa la fiert. Curatam si spalam legumele, le tocam si le punem in apa fiarta impreuna cu bucatile de pui. Lasam la fiert la foc mic semiacoperit cu un capac. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand...
Prajitura Boema
Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula. Turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la...
Painici din faina integrala cu diverse umpluturi
Pregatim aluatul in felul urmator: - punem drojdia in laptele caldut cu o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 minute - amestecam bine cele doua tipuri de faina, adaugam sarea si cealalta lingurita de zahar si amestecam - turnam drojdia dospita si treptat apa calduta framantand cu...
Pulpe cu praz
Mai intai spalam bine carnea si o punem la fiert. Taiem prazul si ardeiul felii. Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu uleiul apoi adaugam prazul si ardeiul feliat si lasat aprox 5 min la calit. Carnea aproape fiarta o scoatem din apa si o punem peste legume. ...
Tocanita de cartofi
Curatam si spalam ceapa, ardeiul, rosia si cartofii. Tocam ceapa, ardeiul si rosia decojita (pentru a decoji mai usor punem in apa fierbinte cateva minute) si le punem la calit in ulei pt 3-4 min. Adaugam cartofii taiati cubulete, acoperim cu apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc...
Gulyas de porc
Mai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia. Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la calit aprox 4-5 minute apoi turnam peste carne 4 cani de apa fierbinte. Lasam sa fiarba la foc mic...
Dovlecel umplut la cuptor
Spalam si decojim dovlecelul apoi scobim miezul cu ajutorul unei lingurite. Miezul il tocam marunt si il amestecam cu oul batut. Adaugam ceapa, usturoiul si areiul tocat marunt si amestecam. Condimentem cu sare, piper si maghiran si adaugam cele 3 lingurite de pesmet si amestecam bine....
Tarta cu visine
Pregatim o coca din ingredientele de mai sus: intr-un bol amestecam untul cu sarea, zaharul si oul batut, adaugam apoi treptat faina si cele 2 linguri de apa. Amestecam ingredientele pana se incorporeaza cam 150 gr din faina, apoi pe o plansa presarata cu faina turnam compozitia noastra si cu...
Muffins cu strugurei si glazura de ciocolata
Separam albusurile de galbenus. Batem spuma albusurile folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. Asezam cosuletele...
Tarta cu mar si portocala
Facem un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand pe rand untul/margarina cu sarea, zaharul, praful de copt, apa, coaja de portocala, nuca si la final incorporam faina. Asezam pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul imbracat in folie alimentara la...
Paine din faina alba/neagra
Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar timp de 10-15 min. Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa calduta si restul de lapte caldut. Framantam adaugand si uleiul pana nu...
Pulpa de porc la gratar cu sos de mustar
Spalam bine carnea, o feliem si o batem usor. Pregatim apoi marinata amestecand toate ingredientele de mai sus. Dam fiecare bucata de carne prin marinata si lasam la rece timp de 1-2 ore. Asezam apoi carnea pe gratar si lasam sa se prajeasca pe ambele parti. Pregatim sosul de mustar...
Spaghete cu sunca si sos de rosii
Tocam sunca marunt si o punem in wok-ul incins. Eu nu am avut nevoie de ulei...tigaia mea e perfecta pt a gati si fara ulei :). Lasam aprox 5-6 min sa se rumeneasca putin. Turnam peste sunca sucul de rosii si sosul de chili, adaugam apoi usturoiul tocat marunt, verdeturile taiate marunt si...
Prajitura cu rabarbura
Inainte de toate curatam si spalam rabarbura. Apoi ungem tava cu unt sau margarina si presaram pe fundul tavii cele 5 linguri de zahar. Asezam peste zahar rabarbura taiata cubulete mici si apoi presaram un plic de zahar vanilat. Pregatim un blat in felul urmator: - separam albusurile de...
Tarta cu mere si nuca
Miezul de nuca il amestecam cu gemul. Spalam si curatam merele si le taiem in 4, apoi le stropim cu zeama de lamaie pt a nu se oxida. Merele le asezam in tava unsa cu margarina si tapetata pe fund cu pesmet (eu am folosit o tava de 26 cm). Peste fiecare bucata de mar asezam o lingurita din...
Aripioare dulci picante
Spalam bine aripioarele si le taiem in doua. Sosurile le amestecam intr-un bol si trecem apoi fiecare bucata de aripioara prin sos. Turnam sosul ramas peste aripioare, acoperim vasul si dam la frigider timp de o ora sau si mai mult. Asezam apoi aripioarele in tava, turnam sosul peste...
Tort cu capsuni si ciocolata
Facem un blat din ingredintele de mai sus. Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata pe fund cu hartie de copt (tava rotunda de 24 cm). Asezam fructele spalate si taiate deasupra blatului si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 30 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit....