T I M E A

6

Bucataras
Chef

Sibiu

Bucataras din 13.01.2012

RETETE580
PRIETENI342
Retete

Tort cu nuca si cafea

In Prajituri la 4 Iul 2012

Pregatim blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa cea mai mare. Adaugam pe rand apoi zaharul, galbenusurile si apa, mixand dupa fiecare adaugare de ingredient. Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt le incorporam folosind o spatula. La...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 3 Iul 2012

Spalam bine fructele si le separam de samburi. Taiem fructele in cubulete le punem intr-un vas si turnam zaharul peste fructe. Lasam acoperit la frigider pana a doua zi. Nu trebuie neaparat :) Fierbem la foc mic adaugand si zeama de lamaie si amestecand din cand in cand. Eu am fiert...

Ciorba de vara

In Ciorbe la 2 Iul 2012

Toate legumele le-am avut din gradina, proaspete si pentru ca inca sunt destul de mici am folosit mai mult, ca si numar de bucati ma refer. Punem apa la fiert si pregatim legumele: curatim, spalam , taiem. In afara de cartofi punem toate legumele in apa clocotita, acoperim dar nu in...

Smoothie de pepene galben si nectarina

In Vegan / Raw vegan la 30 Iun 2012

Spalam bine fructele. Taiem trei felii de pepen galben, decojim si taiem cubulete. Nectarina la fel o taiem cubulete. Punem fructele in blender impreuna cu apa si pornim blenderul pe treapta a doua timp de cateva secunde. Turnam bautura rezultata in pahare, adaugam 2-3 cuburi de...

Zucchini Pane

In Mancaruri de legume la 30 Iun 2012

Spalam bine legumele, le decojim sau nu dupa preferinte apoi le taiem felii subtiri (eu ii prefer mai subtiri). Presaram sare si piper pe fiecare feliuta. Dam apoi fiecare felie prin faina apoi prin ou si apoi prin pesmet. Mie imi plac si cu pesmet si fara si mereu fac in ambele variante....

Cartofi prajiti cu carnati si salata de castraveti

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2012

Sa va mai zic si cum se face? :) Curatam si spalam cartofii, ii taiem felii si ii prajim in ulei incins. Scoatem cartofii din ulei cu o paleta si punem peste ei sare si piper. Carnatii ii crestam in cruce si ii prajim in ulei pe ambele parti. Pentru salata: curatam si spalam...

Pandispan cu fructe de vara

In Prajituri la 27 Iun 2012

Mai intai spalam fructele rabarbura si caisele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici. Ungem tava cu margarina sau unt, asezam cubuletele de rabarbura si caisele taiate. Presaram zaharul si zaharul vanilat. Pregatim blatul: batem albusurile cu praful de sare...

Gogosi

In Dulciuri la 26 Iun 2012

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus in felul urmator: - toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei - punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar (luam din ingredientele de mai sus) - amestecam faina cu praful de sare si...

Frigarui de porc la gratar

In Porc la 25 Iun 2012

Spalam bine carnea, ceapa si ardeiul. Taiem carnea cubulete, ardeiul in patratele si ceapa o desfacem felii. Insiram pe betigase ingredientele de mai sus in felul urmator: carne, ceapa, ardei verde,apoi carne, ceapa, ardei rosu si tot asa pana in capatul celalalt. Presaram peste frigarui...

Conopida cu maioneza

In Mancaruri de legume la 25 Iun 2012

Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare. Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita. Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam. Pregatim maioneza in...

Cartofi noi la cuptor

In Mancaruri de legume la 23 Iun 2012

Asadar punem cartofii in apa si dam jos pielea aceea subtire cu un cutit. Taiem cartofii in doua, ii asezam in tava unsa cu putin ulei, presaram sare si piper si gata. Dam la cuptor la 180-185 grade timp de 30-40 min, pana se rumenesc usor deasupra. Putem servi langa orice friptura,...

Pui de casa in sos de rosii

In Pui la 21 Iun 2012

Inainte de toate fierbem carnea de pui timp de 20 minute. Aruncam apa si punem carnea de pui pe o farfurie. Spalam si tocam ceapa si ardeiul pe care le calim in ulei de masline. Adaugam carnea de pui si turnam o cana de apa si lasam la fiert la foc mic pana  e carnea aproape fiarta....

Varza calita cu kaizer afumat si carnati

In Porc la 14 Iun 2012

Mai intai taiem varza, o amestecam cu sare si o lasam 10 min. Curatam si spalam ceapa si spalam si carnea. Taiem marunt ceapa si o punem la calit in cateva linguri de ulei. Adaugam carnatii feliati si kaizerul taiat bucati. Dupa 10 minute adaugam varza stoarsa de sare si turnam 2 cani de...

Supa de pui cu taitei

In Supe la 13 Iun 2012

Mai intai fierbem puiul separat cam 10-15 minute si aruncam apa. Intr-o oala de 4 l punem apa la fiert. Curatam si spalam legumele, le tocam si le punem in apa fiarta impreuna cu bucatile de pui. Lasam la fiert la foc mic semiacoperit cu un capac. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand...

Prajitura Boema

In Prajituri la 12 Iun 2012

Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula. Turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la...

Painici din faina integrala cu diverse umpluturi

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2012

Pregatim aluatul in felul urmator: - punem drojdia in laptele caldut cu o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 minute - amestecam bine cele doua tipuri de faina, adaugam sarea si cealalta lingurita de zahar si amestecam - turnam drojdia dospita si treptat apa calduta framantand cu...

Pulpe cu praz

In Pui la 6 Iun 2012

Mai intai spalam bine carnea si o punem la fiert.  Taiem prazul si ardeiul felii. Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu uleiul apoi adaugam prazul si ardeiul feliat si lasat aprox 5 min la calit. Carnea aproape fiarta o scoatem din apa si o punem peste legume. ...

Tocanita de cartofi

In Mancaruri de post la 6 Iun 2012

Curatam si spalam ceapa, ardeiul, rosia si cartofii. Tocam ceapa, ardeiul si rosia decojita (pentru a decoji mai usor punem in apa fierbinte cateva minute) si le punem la calit in ulei pt 3-4 min. Adaugam cartofii taiati cubulete, acoperim cu apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc...

Gulyas de porc

In Porc la 3 Iun 2012

Mai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia. Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la calit aprox 4-5 minute apoi turnam peste carne 4 cani de apa fierbinte. Lasam sa fiarba la foc mic...

Dovlecel umplut la cuptor

In Mancaruri de legume la 2 Iun 2012

Spalam si decojim dovlecelul apoi scobim miezul cu ajutorul unei lingurite. Miezul il tocam marunt si il amestecam cu oul batut. Adaugam ceapa, usturoiul si areiul tocat marunt si amestecam. Condimentem cu sare, piper si maghiran si adaugam cele 3 lingurite de pesmet si amestecam bine....

Tarta cu visine

In Torturi la 1 Iun 2012

Pregatim o coca din ingredientele de mai sus: intr-un bol amestecam untul cu sarea, zaharul si oul batut, adaugam apoi treptat faina si cele 2 linguri de apa. Amestecam ingredientele pana se incorporeaza cam 150 gr din faina, apoi pe o plansa presarata cu faina turnam compozitia noastra si cu...

Muffins cu strugurei si glazura de ciocolata

In Prajituri la 29 Mai 2012

Separam albusurile de galbenus. Batem spuma albusurile folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. Asezam cosuletele...

Tarta cu mar si portocala

In Torturi la 28 Mai 2012

Facem un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand pe rand untul/margarina cu sarea, zaharul, praful de copt, apa, coaja de portocala, nuca si la final incorporam faina. Asezam pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul imbracat in folie alimentara la...

Paine din faina alba/neagra

In Piine la 27 Mai 2012

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar timp de 10-15 min. Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa calduta si restul de lapte caldut. Framantam adaugand si uleiul pana nu...

Pulpa de porc la gratar cu sos de mustar

In Porc la 27 Mai 2012

Spalam bine carnea, o feliem si o batem usor. Pregatim apoi marinata amestecand toate ingredientele de mai sus. Dam fiecare bucata de carne prin marinata si lasam la rece timp de 1-2 ore. Asezam apoi carnea pe gratar si lasam sa se prajeasca pe ambele parti. Pregatim sosul de mustar...

Spaghete cu sunca si sos de rosii

In Spaghete la 26 Mai 2012

Tocam sunca marunt si o punem in wok-ul incins. Eu nu am avut nevoie de ulei...tigaia mea e perfecta pt a gati si fara ulei :). Lasam aprox 5-6 min sa se rumeneasca putin. Turnam peste sunca sucul de rosii si sosul de chili, adaugam apoi usturoiul tocat marunt, verdeturile taiate marunt si...

Prajitura cu rabarbura

In Prajituri la 24 Mai 2012

Inainte de toate curatam si spalam rabarbura. Apoi ungem tava cu unt sau margarina si presaram pe fundul tavii cele 5 linguri de zahar. Asezam peste zahar rabarbura taiata cubulete mici si apoi presaram un plic de zahar vanilat. Pregatim un blat in felul urmator: - separam albusurile de...

Tarta cu mere si nuca

In Torturi la 22 Mai 2012

Miezul de nuca il amestecam cu gemul. Spalam si curatam merele si le taiem in 4, apoi le stropim cu zeama de lamaie pt a nu se oxida. Merele le asezam in tava unsa cu margarina si tapetata pe fund cu pesmet (eu am folosit o tava de 26 cm). Peste fiecare bucata de mar asezam o lingurita din...

Aripioare dulci picante

In Pui la 22 Mai 2012

Spalam bine aripioarele si le taiem in doua. Sosurile le amestecam intr-un bol si trecem apoi fiecare bucata de aripioara prin sos. Turnam sosul ramas peste aripioare, acoperim vasul si dam la frigider timp de o ora sau si mai mult.  Asezam apoi aripioarele in tava, turnam sosul peste...

Tort cu capsuni si ciocolata

In Torturi la 21 Mai 2012

Facem un blat din ingredintele de mai sus. Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata pe fund cu hartie de copt (tava rotunda de 24 cm). Asezam fructele spalate si taiate deasupra blatului si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 30 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit....

Afisate 511 - 540 din 580 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]