Dam dovlecelul prin razatoarea mare si o stoarcem de apa pe care o lasa.
Batem oul in care adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat si dovlecelul ras. Adaugam sare, piper si 2 linguri de pesmet si amestecam bine.
Formam cu mana chiftelute si le punem in uleiul incins si le...
Spalam si curatam ciupercile si le taiem bucatele.
Tocam ceapa si o punem la calit in ulei impreuna cu carnaciorii si pieptul de porc taiate bucatele. Adaugam apoi ciupercile si mai lasam la 3-4 minute.
Turnam apoi o cana de apa fierbinte si lasam la fiert la foc potrivit. Daca mai e...
Punem apa la fiert intr-un vas de 4l. Curatam, spalam si taiem zarzavaturile.
Cand apa clocoteste adaugam zarzavaturile si lasam la fiert la foc potrivit.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Daca s-au fiert legumele, putem adauga si pastele care necesita 5-8 min de fierbere,...
Taiem prazul si dovlacelul felii subtiri si punem la calit pt 2 minute.
Batem ouale cu sare si piper si turnam in tigaie peste praz si dovlacel. Lasam 2 minute apoi intoarcem pe partea cealalta si mai lasam 2 minute.
Si micul dejun e servit!
Tocam ceapa si ardeiul si il punem la calit in uleiul incins. Adaugam si thuringerul taiat si mai lasam la calit cateva minute. Turnam apoi apa fierbinte si lasam sa fiarba moment in care adaugam mazarea congelata.
Adaugam sare si piper dupa gust si 3-4 foi de dafin si lasam sa fiarba la foc...
Blat: Batem ouale tare pana se deschid la culoare. Adaugam apoi pe rand mixand pe treapta mica: zaharul, zaharul vanilat, uleiul si cafeaua lichida. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. Tava folosita de mine e...
Intr-un bol zdrobim biscuitii cu mana si amestecam cu cele 2 linguri de cacao.
Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 5 min. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste. Apoi adaugam esenta de rom si turnam peste biscuiti amestecand pana se omogenizeaza....
Spalam carnea si o asezam in tava unsa cu ulei. Curatam ceapa si cartofii, spalam, taiem in doua si asezam in tava langa carne. Usturoiul taiat in 2-3 il punem peste carne. Presaram sare, piper si maghiran (putem folosi si alte verdeturi, dar eu de data asta am ales doar maghiran) si dam la...
Cartofii se fierb in coaja, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se taie felii subtiri.
Castravetii si gogosarii ii taiem feliute si amestecam cu cartofii.
Adaugam porumbul si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Iar la final adaugam maioneza amestecand bine toata...
Cartofii curatati si spalati ii dam prin razatoarea mica si ii stoarcem bine. Morcovii la fel ii dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem toate peste carnea tocata, adaugam oul batut, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine.
Formam...
Chiftelute din dovlecel
Dam dovlecelul prin razatoarea mare si o stoarcem de apa pe care o lasa. Batem oul in care adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat si dovlecelul ras. Adaugam sare, piper si 2 linguri de pesmet si amestecam bine. Formam cu mana chiftelute si le punem in uleiul incins si le...
Tocanita de ciuperci
Spalam si curatam ciupercile si le taiem bucatele. Tocam ceapa si o punem la calit in ulei impreuna cu carnaciorii si pieptul de porc taiate bucatele. Adaugam apoi ciupercile si mai lasam la 3-4 minute. Turnam apoi o cana de apa fierbinte si lasam la fiert la foc potrivit. Daca mai e...
Ciorba de legume cu paste
Punem apa la fiert intr-un vas de 4l. Curatam, spalam si taiem zarzavaturile. Cand apa clocoteste adaugam zarzavaturile si lasam la fiert la foc potrivit. Adaugam sare si piper dupa gust. Daca s-au fiert legumele, putem adauga si pastele care necesita 5-8 min de fierbere,...
Omleta cu praz si dovlecel
Taiem prazul si dovlacelul felii subtiri si punem la calit pt 2 minute. Batem ouale cu sare si piper si turnam in tigaie peste praz si dovlacel. Lasam 2 minute apoi intoarcem pe partea cealalta si mai lasam 2 minute. Si micul dejun e servit!
Mazare cu thuringer
Tocam ceapa si ardeiul si il punem la calit in uleiul incins. Adaugam si thuringerul taiat si mai lasam la calit cateva minute. Turnam apoi apa fierbinte si lasam sa fiarba moment in care adaugam mazarea congelata. Adaugam sare si piper dupa gust si 3-4 foi de dafin si lasam sa fiarba la foc...
Tort Valentine's
Blat: Batem ouale tare pana se deschid la culoare. Adaugam apoi pe rand mixand pe treapta mica: zaharul, zaharul vanilat, uleiul si cafeaua lichida. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. Tava folosita de mine e...
Tort de biscuiti cu budinca
Intr-un bol zdrobim biscuitii cu mana si amestecam cu cele 2 linguri de cacao. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 5 min. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste. Apoi adaugam esenta de rom si turnam peste biscuiti amestecand pana se omogenizeaza....
Piept de porc cu sos de usturoi
Spalam carnea si o asezam in tava unsa cu ulei. Curatam ceapa si cartofii, spalam, taiem in doua si asezam in tava langa carne. Usturoiul taiat in 2-3 il punem peste carne. Presaram sare, piper si maghiran (putem folosi si alte verdeturi, dar eu de data asta am ales doar maghiran) si dam la...
Salata de cartofi cu maioneza
Cartofii se fierb in coaja, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se taie felii subtiri. Castravetii si gogosarii ii taiem feliute si amestecam cu cartofii. Adaugam porumbul si condimentam cu sare si piper dupa gust. Iar la final adaugam maioneza amestecand bine toata...
Chiftelute la cuptor
Cartofii curatati si spalati ii dam prin razatoarea mica si ii stoarcem bine. Morcovii la fel ii dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem toate peste carnea tocata, adaugam oul batut, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine. Formam...