Batem ouale intregi spuma folosind mixerul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 4-5 minute. Adaugam apa, uleiul si apoi cele 2 linguri de mac, folosind o spatula. La final, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 min.
Intre timp ne apucam de crema. Punem pe foc frisca lichida amestecata cu zahar si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc si adaugam treptat ciocolata taiata marunt amestecand pana se topeste toata. La final adaugam si untul taiat bucatele, la fel amestecand pana se topeste. Dam la frigider aprox o ora amestecand din cand in cand.
Blatul racit il insiropam cu sucul de piersici si lasam 20-30 min la rece. Turnam apoi crema peste blat, nivelam si ornam cu ciocolata alba.
Lasam la frigider 2-3 ore sau chiar peste noapte. (se poate servi si imediat dar pentru un gust perfect e de preferat sa lasam ciocolata sa se intareasca si blatul sa isi traga bine siropul)
Servim a doua zi dimineata langa o cafea aromata.
Sper ca v-am convins ca e o prajitura tare delicioasa.
1
daca doriti un blat mai inalt puteti dubla cantitatile, sau folositi o tava mai mica, eu am preferat un blat mai subtire