Prajitura cu mac si ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 29 Mar 2012 | 11658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 3 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr faina
  • - 2 linguri apa
  • - 100 ml ulei
  • - 1 zahar vanilat
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 2 linguri mac
  • Pentru crema
  • - 150 gr frisca lichida neindulcita
  • - 100 gr ciocolata neagra min 55% cacao
  • - 50 gr ciocolata cu lapte
  • - 140 gr zahar
  • - 50 gr unt
  • Pentru insiropat:
  • un pahar suc de piersici din compot
  • Pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si ciocolata:

Batem ouale intregi spuma folosind mixerul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 4-5 minute. Adaugam apa, uleiul si apoi cele 2 linguri de mac, folosind o spatula. La final, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 min.

Intre timp ne apucam de crema. Punem pe foc frisca lichida amestecata cu zahar si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc si adaugam treptat ciocolata taiata marunt amestecand pana se topeste toata. La final adaugam si untul taiat bucatele, la fel amestecand pana se topeste. Dam la frigider aprox o ora amestecand din cand in cand.

Blatul racit il insiropam cu sucul de piersici si lasam 20-30 min la rece. Turnam apoi crema peste blat, nivelam si ornam cu ciocolata alba.

Lasam la frigider 2-3 ore sau chiar peste noapte. (se poate servi si imediat dar pentru un gust perfect e de preferat sa lasam ciocolata sa se intareasca si blatul sa isi traga bine siropul)

Servim a doua zi dimineata langa o cafea aromata.

Sper ca v-am convins ca e o prajitura tare delicioasa.

TIPS-URI

1

daca doriti un blat mai inalt puteti dubla cantitatile, sau folositi o tava mai mica, eu am preferat un blat mai subtire

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si bilute de cocos