Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata un desert tare gustos
In aceasta perioada prietenii de la Green Sugar, aniverseaza 6 anisori . Ca sa dau un pic de farmec acestei aniversari si pentru ca de zilele onomastice ale parintilor pregatesc un dulce cu Green Sugar, am zis ca nu pot sa nu omagiez si aceasta aniversare cu un dulce bun si apetisant.
M-am oprit la Tiramisu. Marea majoritate indragesc acest desert care se pregateste destul de simplu si care nu necesita prea multe ingrediente. La unele retete, cum este si aceasta pot sa spun ca „trisez”. Adica pe langa Green Sugar folosesc si o cantitate mica de zahar brut(aici 3 linguri)pentru gustul de caramel al zaharului si pentru culoare. Asta este optiunea mea, voi daca doriti puteti sa nu folositi zahar deloc.
Tiramisu reţetă originală
300 ml cafea espresso indulcita cu 2 pliculete Green Sugar sticks
Tiramisu reţetă originală
In primul rand am pregatit o cafea espresso (de buna calitate daca se poate) pe care am indulcit-o cu GS. Piscoturile le-am scos din ambalaj si le-am pus aproape. Am luat o tava din silicon in forma de inima si am captusit-o cu folie alimentara, lasand marginile lungi sa atarne teste tava.
Pentru crema: am amestecat cu un tel galbenusurile cu zaharul brut. Cand au inceput sa se albeasca am pus catronelul pe baie de aburi. Le-am lasat pana zaharul s-a topit si compozitia a devenit cremoasa. Se amesteca constant in castronel la fiecare 2 minute si se lasa pe baie de aburi aproximativ 18-20 minute. Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece. Dupa hidratare se pune peste galbenusuri. Se amesteca cu telul pana gelatina se dizolva, aproximativ 3 minute. Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu pliculete GS pana capata consistenta. Se adauga treptat mascarponele, se mixeaza la viteza mica pana la incorporare.Se adauga si lichiorul Amaretto sau esenta de migdale. La final se adauga crema de galbenusuri. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana la incorporarea ingredientelor.
Asamblare: in tava pregatita anterior se pune un strat de piscoturi trecute scurt pe o parte si pe alta prin cafeaua espresso. Peste piscoturi se pune jumatate din crema. Se da la frigider pentru 10-15 minute. Se suprapune al doilea strat de piscoturi si crema ramasa. Se aduna marginile foliei peste piscoturi si se da la frigider pentru cateva ore bune. Eu las de seara pana dimineata. A doua zi se scoate pe un platou.
Pentru ornat si imbracat tortul: am batut smantana pentru frisca cu pliculetele GS. Am adaugat la final smantana grasa si esenta de vanilie. Cand crema s-a legat si a capatat consistenta dorita am adaugat putina cafea ness dizolavata si frecata cu putina apa. Eu am adaugat putin ness, pana crema a capatat o culoare usor cafenie. Deasupra, in loc de cacaoa obisnuita am pudrat tortul cu ciocolata calda cu GS. Am ornat cu bombonele albe, am mai dat tortul la frigider pentru inca o ora, apoi l-am servit cu mare pofta. Sa va fie de folos!!
La multi ani, Green Sugar!!