Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

de simona72 in Paste, 2 Mar 2017 | 4650 vizualizari

 

V-am mai prezentat si altadata retete de gnocchi homemade. Va readuc aminte ca sunt niste galuste din cartofi si provin din bucataraia italiana. La fel ca multe feluri de mancare, exista multe feluri de retete. Ce trebuie sa tineti cont: aceste galuste sunt moi si pufoase, de preferat sa le faceti in casa, iar daca totusi le cumparati din magazin, incercati sa le cumparati in stare proaspata.
 In reteta de azi am folosit praz pentru ca este mai dulce ca si ceapa, iar ciupercile brune sunt mai parfumate ca si cele champinion albe. Desigur, reteta poate fi adaptata la ingredientele de care dispuneti si la gusturile voastre…

 

INGREDIENTE

  • Pentru sos:
  • 1 praz
  • 100 gr bacon
  • 300 gr ciuperci brune
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 70-80 gr parmezan ras
  • Sare si piper proaspata rasnit dupa gust
  • Pentru gnocchi:
  • aproximativ 1 kg cartofi albi
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri faina alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune:

Sos:

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mare sau una tip wok. Se adauga baconul taiat fasii si se prajeste 2-3 minute. De la praz, se foloseste partea alba si foarte putin din partea verde. Se spala bine prazul, se taie in rondele subtiri, se adauga in tigaie peste bacon si se prajeste pana incepe sa se inmoaie. Ciupercile se spala, se curata cu o ora inainte si se lasa la scurs pe un prosop curat de bucatarie. Se taie in jumatati daca sunt maricele, apoi in felii foarte subtiri. Ciupercile taiate se pun in tigaie peste prajeala de praz si bacon, se prajesc la foc iute pana s-au inmuiat, iar zeama lasata a scazut considerabil. Se adauga sare si piper proaspat rasnit, smantana pentru gatit si parmezanul ras fin. Se amesteca, se lasa sa fiarba 3-4 minute pana sosul capata consistenta cremoasa. Gustati si asezonati daca mai este necesar…

Gnocchi:

Se spala cartofii cu tot cu coaja sub jet de apa, cu un burete abraziv. Se pun la fiert in apa cu sare. Se curata cartofii de coaja, se zdrobesc ca pentru piure. Se adauga galbenusul de ou, sare si faina. Se framanta cat sa se amestece ingredientele si sa rezulte un aluat lipicios. Cu mainile infainate, se fac suluri din aluat, se pun pe un tocator si se taie bucatele (vezi foto). Se pudreaza galustele cu faina (aluatul fiind lipicios au tendinta sa se lipeasca). Se pune o oala cu apa la fiert. Cand apa clocoteste, se pun gnocchi la fiert pentru 2-3 minute, pana cand se ridica la suprafata. Se iau cu o spumiera si se pun in sosul fierbinte. Se amesteca usor, se lasa sa dea in clocot si se servesc imediat, eventual cu putin parmezan ras deasupra. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

simona72 1

05.03.2017, 19:55

Mulțumesc!

Lau 1

26.03.2017, 17:59

RuxyRux 1

29.06.2017, 21:21

Mmmmm...ce buuuuuniiii!....imi place tare mult ce ai pus tu acolo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla