simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI323
Retete

Spatzle cu amestec de mirodenii

In Paste la 8 Dec 2013

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei de masline. Se adauga carnatul taiat feliute, la fel si pulpa de porc si se calesc usor. Apoi vine randul usturoiului taiat feliute si sucul de rosii. Lasam pe...

Cartofi Byron

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2013

Cartofii, initial in reteta lui Cristi trebuie copti in cuptor. Eu, pt ca ma grabeam, dupa ce i-am spalat bine de tot(adica nu sunt curatati de coaja, ci aceasta trebuie spalata cu un burete de bucatarie), i-am pus in apa cu sare la fiert pt 15 minute. Adica sa fie fierti cam pe treisfert. Se...

Tarta crumble cu mere si gutui

In Prajituri la 6 Dec 2013

Aluatul l-am facut rapid la robotul de bucatarie. Am pus faina in robot, untul rece de la frigider taiat cubulete si am pornit robotul ana aluatul a devenit unul nisipos. Am adaugat si restul ingredientelor, am mai pornit robotul pana ce aluatul s-a adunat in forma de minge. Am pus aluatul in...

Chiftelute de vitel cu sos de ghebe si piure de cartofi

In Vita la 1 Dec 2013

Carnea de vitel se curata de pielite, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau robot de bucatarie. Se adauga peste carne sare si piper dupa gust, ouale, pesmetul, cimbrul, patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine toate ingredientele, iar cu mana umeda se fac chiftelute, care se prajesc...

Tarta cu mure

In Prajituri la 1 Dec 2013

Se mixeaza ouale cu untul de la temperatura camerei, se adauga continutul plicului de aluat, se mixeaza pana la omogenizare. Se pune aluatul intr-o tava de tarte unsa cu unt si tapetata cu faina. Desupra se pun murele si se da tava la cuptorul incins la 170-18 grade pt 30 minute. Dupa ce tarta...

Conopida la aburi cu oua si branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2013

Conopida se spala si se desface buchetele. Eu am fiert-o la aburi, voi o puteti fierbe in apa daca nu aveti un steamer. Se fierbe 15-20 minute pana devine moale. Se scoate din steamer, se pune intr-o tigaie incapatoare sau wok, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se stropeste cu putin...

Budinca dulce de branza cu spaghete

In Spaghete la 26 Noi 2013

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se pregateste umplutura si o tava tremorezistenta unsa cu 1 lingura unt. Se amesteca ouale cu zaharul, iaurtul, branza, mascarponele, stafidele si vanilia. Dupa ce pastele au fiert, se strecoara se pun in vasul...

Salata de cartofi cu macrou afumat

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2013

Cartofii cu tot cu coaja, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Macroul se curata de oase, de piele, se rupe fasii si se pune intr-un bol mai mare. Cartofii fierti se pun sub jet de apa rece, se lasa cateva minute, se curata de coaja si se taie in cuburi si se adauga peste peste. Se adauga...

Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla

In Porc la 22 Noi 2013

Se pune ciolanul la fiert in apa cat sa treaca peste el. Luam spuma ori de cate ori este nevoie. Adaugam sare, boabele de piper, coriandru si foile de dafin si lasam la foc mic pana ce carnea se desprinde usor de pe os. Zdrobim usturoiul si-l punem la urma. Oprim 2 cani din apa in care a fiert...

Aperitiv cu limba de porc si sos de maioneza

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2013

Limbile de porc se spala si se fierb in apa pana devin moi,iar furculita intra cu usurinta in ele. Pana fierbe carnea ne ocupam de sos: se face o maioneza din galbenus, mustar si ulei. Se adauga la urma iaurt gras sau smantana atat cat dorim si cat vrem sa subtiem maioneza. Se adauga sare dupa...

Revani, prajitura insiropata cu gris

In Prajituri la 22 Noi 2013

Se face siropul pt inceput: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, iar la urma se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa craticioara cu siropul sa se racoreasca pana e gata prajitura.  Pt aluat : ouale se mixeaza cu un praf de sare si...

Sandvis " Cuib cu ou"

In Sandvisuri la 15 Noi 2013

Chiflei i se taie partea de deasupra, doar coaja incercand sa taiem cat mai putin din chifla. Se scobeste miezul, facand o gaura in chifla. Punem in scobitura crema de branza si cascavalul, oul un praf de sare si cateva bucatele de unt peste ou. Invelim chifla in folie de aluminiu si o dam la...

Sandvis "Rosu"

In Sandvisuri la 15 Noi 2013

Chifla se taie in doua pe orizontala. Branzica se amesteca cu salata de sfecla, iar rezultatul este o crema rosie si delicioasa. Se unge chifla taiata cu crema "rosie", se mai adauga feliute de ridichi si frunze de salata. Pofta buna!!

Sandvis cu paine ciabatta

In Sandvisuri la 15 Noi 2013

Painea Ciabatta se taie in doua pe lungime se unge cu crema de branza. In mijloc se pune sunca, cascavalul, feliile de ridichi, salata. Se suprapune cealalta felie de paine unsa cu crema de franza. Pofta buna!!

Poale-n brau

In Prajituri la 14 Noi 2013

Aluatul l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pt framantare si dospire aluat, iar intre timp am pregatit umplutura. Branza am sfaramat-o cu furculita, am adaugat zahar(voi puteti sa puneti si mai mult, depinde doar de...

Sandvis cu ficat de pui

In Sandvisuri la 14 Noi 2013

Trebuia sa pregatesc niste usturoi la cuptor pt un sos, asa ca....intr-un vas termorezistent am pus 2 lingurite ulei de masline, o capatana de usturoi la care i-am taiat putin capatul si 2-3 bucati de ficat de pui. Am pus capac pe vas si l-am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute....

Sandviciul vanatorului

In Sandvisuri la 13 Noi 2013

Ungem feliile de paine cu crema de branza, iar intre ele punem feliute subtiri de ridichi, rosii, salam. Pofta buna!!

Taci si inghite

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2013

Pt mamaliga: punem o craticioara pe foc cu laptele si apa si un praf de sare. Cand da in clocot, punem 50 gr unt si faina turnata in ploaie in timp ce amestecam cu un tel. Lasam sa fiarba mamaliga si din cand in cand mai amestecam in ea. Amestecam branzeturile, le faramitam cu furculita,...

Painici

In Piine la 13 Noi 2013

Dupa cum v-am obisnuit aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina framanta aluatul,il lasam sa creasca 20 minute. Avand in vedere ca eu mai aveam nevoie de masina sa-mi framante alt aluat, am pus aluatul de painici...

Baclava

In Prajituri la 10 Noi 2013

Eu folosesc foile de placinta Linco pt ca nu am avut surpriza sa fie rupte, asa ca voi folositi ce aveti si ce va place. Intr-o tava mare, sau tava mare a aragazului o ungeti cu unt topit. Puneti jumatate din foile din pachet, dar fiecare foaie o ungeti cu unt. Pachetul contine 12 foi, deci...

Sandvis cald

In Sandvisuri la 10 Noi 2013

Feliile de paine se ung cu crema de branza. Se pun feliute de cascaval, bacon sau sunca, se unge cu gulas, se pune si cealalta felie de paine unsa cu branzica.  Dam sandvisul la aparat pt 2-3 minute. Asa cald il mai ungem cu crema de branza si servim cu castraveciori murati. Pofta buna!!!

Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor

In Ficat la 10 Noi 2013

Iata cum se prepara Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor Ficatul de pasare se spala si se curata de pielite, se pune in strecuratoare si se lasa sa se scurga de surplusul de apa. Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline si ficatul de pasare. Se pune capac peste tigaie si se...

Tort "Negresa cu nuci"

In Torturi la 8 Noi 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine spuma. Se adauga galbenusurile pe rand, vanilia, cacao si mixam pana se incorporeaza si se desface cacaoa. Adaugam treptat  si laptele batut, iar la urma nuca...

Sandvis cu omleta si branzica

In Sandvisuri la 8 Noi 2013

Cu o forma rotunda se taie felia de paine. Oul se bate cu un praf de sare si se pune in tigaia incinsa cu un strop de ulei de masline(eu am folosit unsoarea lasata de baconul prajit). Acoperim tigaia cu capac si lasam 2-3 minute. Cu aceeasi forma cu care am decupat felia de paine decupam si din...

Sandvis cu bacon prajit

In Sandvisuri la 8 Noi 2013

Feliile de bacon se prajesc intr-o tigaie in care nu am pus ulei deloc. Dupa ce baconul s-a prajit pe ambele parti se lasa sa se raceasca putin. Se taie feliile de bacon in doua pe lungime. O felie de paine se unge cu branzica ceva fin de la Delaco, deasupra se aranjeaza feliutele de bacon...

Sandvis cu ou si branzica

In Sandvisuri la 7 Noi 2013

Oul se fierbe moale: cand apa a inceput sa fiarba se lasa 2-3 minute sa fiarba oul, se opreste focul si se mai lasa inca 2-3 minute. Se pune oul sub jet de apa rece, se decojeste si se zdrobeste cu furculita. Se adauga un praf de sare, branzica si smantana. Se amesteca, se unge felia de paine cu...

Sandvis cu friptura de curcan si miez de lapte

In Sandvisuri la 7 Noi 2013

Felia de paine se prajeste in prajitorul de paine. Carnea se taie in bucati mici. Dupa ce a fost prajita se unge cu putin sos de la friptura, se presara deasupra bucatele de carne, cativa mieji de lapte si sos de care va place si cat doriti (eu am folosit un sos dulce acrisor usor picant). Am...

Friptura de curcan

In Curcan la 7 Noi 2013

Pulpa de curcan, se lasa asa intreaga si se spala. Se fac mici crestaturi din loc in loc cu varful unui cutit, iar in aceste crestaturi se pun bucatele de usturoi. Din restul ingredientelor se face o marinata, care se pune impreuna cu pulpa in punga speciala de marinare. Se inchide ermetic punga...

Rulada cu banane si crema de lamaie

In Prajituri la 6 Noi 2013

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul si mixam pana albusurile devin o bezea. Adaugam pe rand si galbenusurile, cte o lingura de apa si uleiul in fir subtire. Amestecam separat faina cu praful de copt si pudra de roscove....

Rulada cu mac

In Prajituri la 5 Noi 2013

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am pus prima oara 550 grame faina, dar la mine a mai cerut si am mai adaugat 100-150 grame, in functie de cat cere aluatul. Dupa ce masina a framantat si a dospit aluatul, l-am scos si l-am impartit...

Afisate 541 - 570 din 870 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te-ai izolat de haită. Asta, în traducere liberă, înseamnă “eşti cam lefter”. Ar fi cazul să-ţi găseşti vreo caprioară sau vreun lopătar cu casă, maşină şi ceva în cont.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]