Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor

de simona72 in Ficat, 10 Noi 2013 | 91240 vizualizari

 

Drobul este un preparat traditional, foarte gustos care se face de regula din organe de miel si se inveleste in prapur. Nu lipseste din meniul sarbatorilor pascale.
De data asta, am vrut un aperitiv fara maioneza, care nu are nevoie de multa migaleala si pe care-l mananci mai rar....eu fac doar de Sfintele sarbatori de Paste din organe de miel sau ied, dar acum l-am folosit ca si aperitiv...
Daca vrei sa prepari acest Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ficatei pui, praz, usturoi, oua, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor
  • 800 gr ficatei de pasare
  • 1 praz mare sau 3 legaturi de ceapa verde
  • 4 catei de usturoi sau 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper cate 1 lingurita sau dupa gust
  • 1 lingurita ienibahar macinat
  • 5 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor:

Iata cum se prepara Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor

Ficatul de pasare se spala si se curata de pielite, se pune in strecuratoare si se lasa sa se scurga de surplusul de apa. Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline si ficatul de pasare. Se pune capac peste tigaie si se lasa la inabusit 10 minute pe o parte si alte 5-10 minute pe cealalta parte.

Dupa ce ficatul s-a inabusit suficient, se lasa sa se racoreasca si se marunteste prin masina de tocat sau robotul de bucatarie.

Prazul se taie pe toata lungimea lui si se spala bine printre foite. Se taie feliute si se caleste usor,cat sa se inmoaie, in 2 linguri ulei de masline.

Intr-un castron suficient de mare se adauga ficatul maruntit si zeama lasata de ficat in timpul inabusirii, prazul, patrunfelul tocat, usturoiul pisat, sare, piper si ienibahar dupa gust si ouale. Se amesteca toate ingredientele.

Se pregateste o tava de chec, se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu gris. Se pune compozitia de drob in tava pregatita si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 20-30 minute, pana devine usor rumena deasupra.

Lasati sa se raceasca, portionati si serviti cu legume de sezon.

Incearca si reteta de Drob traditional de miel sau varianta de Drob mozaic din ficatei de pui, un aperitiv foarte gustos si aspectuos.

Iti recomandam si reteta de Drob umplut.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

ficatul nu trebuie prajit, ci inabusit...daca scade prea mult apa lasata de ficat puteti sa mai adaugati putina apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

madalinanicoleta 1

18.11.2013, 18:47

grav de bine arata!

cristeena20 1

01.02.2014, 19:30

Si eu sunt inebunita dupa ficatei de pui LAura...la fel am pus-o la favorite!!simona excelent!!!1

simona72 1

02.02.2014, 09:26

Multumesc Cristena!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui