Revani, prajitura insiropata cu gris

de simona72 in Prajituri, 22 Noi 2013 | 29486 vizualizari

 

Desertul face parte din lumea dulciurilor orientale, iar reteta a fost culeasa din cartea "Dulciuri orientale". Pe cat de simpla pe atat de delicioasa....reteta a suferit cateva mici modificari fata de reteta din carte.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de iaurt sau lapte batut
  • 2 pahare de faina
  • 1 pahar de gris
  • 1 plic esenta de vanilie Bourbon
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de turmeric(optional)
  • pt sirop:
  • 4 cani apa
  • 2 cani zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • unt pt uns tava
  • pt servit:
  • seminte de dovleac prajite si caramelizate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Revani, prajitura insiropata cu gris:

Se face siropul pt inceput: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, iar la urma se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa craticioara cu siropul sa se racoreasca pana e gata prajitura. 

Pt aluat: ouale se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Cand au devenit o spuma densa se adauga in fir subtire uleiul, apoi laptele batut sau iaurtul si vanilia. Separat se amesteca faina cu grisul, praful de copt si turmericul. Se adauga peste compozitia umeda si se amesteca incet ingredientele cu un tel. Pregatim o tava pt prajituri, o tapetam cu unt si putina faina. Punem aluatul in tava, nivelam si dam la cuptorul incins la 160-170 grade pt 30 minute pana devine rumen-aurie deasupra. Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate fierbinte din cuptor, se taie bucati dupa cum doriti si asa fierbinte se insiropeaza cu siropul facut dinainte. Se acopera cu folie alimentara sau folie de aluminiu si se lasa cateva ore pana prajitura absoarbe tot siropul.

Se serveste presarata cu fistic, nuca macinata...eu am achizitionat seminte de dovleac prajite si caramelizate de la Lidl si le-am folosit pe astea. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

reteta originala nu are turmeric, eu l-am folosit pt a da o culoare galben frumoasa prajiturii...voi puteti sa folositi oua de casa si va iesi la fel de frumoasa

2

este o prajitura insiropata, dar nu in exces, se mai putea folosii inca 50-100 ml sirop

3

siropul se face cat de dulce doriti, in reteta din carte era cu o cana de zahar mai mult

4

se masoara cu aceeasi cana de fiecare data...cana pe care eu am folosit-o masura 200 ml apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Revani, prajitura insiropata cu gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

24.11.2013, 01:14

O prajitura minunata de care ma leaga nenumarate amintiri de suflet...si eu o prepar e drept nu foarte des...si o stiu sub denumirea de namura sau harissi...si oricum ar fi e un vis frumos Arata splendid!

Lavinia 1

24.11.2013, 10:57

O prajitura minunata!

diaconta 1

25.11.2013, 18:50

Minunata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ravani