Chiftelute de vitel cu sos de ghebe si piure de cartofi

de simona72 in Vita, 1 Dec 2013 | 3715 vizualizari

 

O mancarica delicioasa pt un pranz in familie...

 

INGREDIENTE

  • pt chiftelute:
  • 600-700 gr pulpa de vitel
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri pesmet
  • 3 oua
  • 4-5 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei pt prajit
  • pt sos:
  • 1 praz
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 500 gr ghebe(congelate am avut eu)
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 ceasca apa
  • 1 ceasca vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • sos Piri Piri dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel
  • pt piure:
  • 1 kg cartofi
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de vitel cu sos de ghebe si piure de cartofi:

Carnea de vitel se curata de pielite, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau robot de bucatarie. Se adauga peste carne sare si piper dupa gust, ouale, pesmetul, cimbrul, patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine toate ingredientele, iar cu mana umeda se fac chiftelute, care se prajesc in ulei. Se scot pe servetele si se lasa sa absoarba surplusul de ulei. 

Pt sos: se lasa doar partea alba a prazului, se taie prazul pe toata lungimea lui si se spala frunzele. Se taie felii si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline si se adauga usturoiul tocat marunt. Se adauga ghebele, sosul de rosii, pasta de gososari si apa. Se lasa sa fiarba 15-20 minute pana sosul mai scade. Se adauga vinul, sare si piper dupa gust, sos iute Piri Piri cat dorim(atentie ca este foarte iute), zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana sosul mai scade. Cand ajunge la consistenta dorita adaugam patrunjelul tocat marunt. Cat sosul fierbe curatam cartofii, ii punem la fiert in apa cu sare si facem un piure de cartofi. Servim chiftelutele cu sos si piure de cartofi, salata de cruditati sau muraturi. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vitel cu sos de ghebe si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de vitel la cuptor in marinada cu bulgur