Taci si inghite

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2013 | 9575 vizualizari

 

Rasfoind azi una din cartile lui Radu Anton Roman, am dat de reteta lui culeasa din Ardeal, dar cunoscuta in toata tara...asa ca daca doriti ceva rapid si cu ingrediente putine, dar de buna calitate, atunci va recomand cu drag aceasta mancare care nu face altceva decat sa-mi aduca aminte de copilarie...cantitatile sunt adaptate in functie de cati flamanzi sunt la masa...

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte
  • 1 cana apa
  • 1 si 1/2 cani de malai
  • sare dupa gust
  • 100 gr unt
  • 150 gr branza de burduf
  • 150 gr branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 4 oua
  • pt servit:
  • smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Pt mamaliga: punem o craticioara pe foc cu laptele si apa si un praf de sare. Cand da in clocot, punem 50 gr unt si faina turnata in ploaie in timp ce amestecam cu un tel. Lasam sa fiarba mamaliga si din cand in cand mai amestecam in ea.

Amestecam branzeturile, le faramitam cu furculita, adaugam jumatate din untul moale ramas, smantana grasa de tara, sare daca mai este necesar si amestecam toate ingredientele.

Luam un vas termorezistent, il ungem cu putin unt, adaugam jumatate din mamaliga facuta, branzeturile amestecate, restul de mamaliga si nivelam cu o lingura. Cu o lingurita scufundata in apa rece facem niste adancituri in mamaliga in care vom pune ouale. Peste oua punem cate putin unt si putina sare. Dam vasul la cuptorul incins la 170 grade pt 15 minute.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

daca doriti un aspect frumos atunci cand scoateti din vas mamaliga, atunci musai trebuie lasata sa se raceasca...la mine fiind fierbinte s-a cam imprastiat

2

merge cu putina slanina afumata, carnati prajiti, bacon sau orice carnuri aveti asezate intre straturi

3

mai adaugati la masa o cana de smantana, sa fie servita in timpul mesei si fiecare sa-si puna dupa bunul plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diaconta 1

13.11.2013, 22:33

Am tacut,da' atunci de unde stii ca vreau si eu macar putin?

_Alina_ 1

14.11.2013, 09:12

Inghit in sec.

Valclaudia 1

15.11.2013, 06:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bulz