simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI323
Retete

Salata de sfecla rosie cu fenicul

In Salate la 20 Ian 2014

Cele 2 bucati de sfecla se spala bine cu un burete abraziv. Se taie capetele si se pun in folie de aluminiu, impreuna cu 1 lingura ulei de masline si capatana de usturoi (intreaga si necuratata) careia i-am taiat putin din capat (nu cel cu "mustati"). Se aduna capetele foliei, in asa...

Tarta cu mere

In Prajituri la 20 Ian 2014

Pt aluat am folosit robotul de bucatarie. Cum spuneam, se face foarte repede si usor in acest fel. Se pun toate ingredientele pt aluat in robot si se lasa sa se amestece 2-3 minute pana devine un aluat. Aluatul nu este chiar unul nisipos, mie mi-a iesit putin mai lipicios si mai moale, dar nu va...

Cartofi si dovleac la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2014

In tava mare a aragazului punem hartie de copt. Spalam cartofii, cu tot cu coaja, cu un burete abraziv. Spalam si dovleacul, fara sa-i inlaturam coaja, ii taiem capetele si-l curatam de seminte. Taiem cartofii si dovleacul in felii de grosimea unui deget. Le punem pe toate in tava, asezonam cu...

Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade

In Peste la 20 Ian 2014

Pestele, spalat, curatat de solzi si eviscerat, se taie cu foarfeca de bucatarie aripioarele si coada pt a incapea mai bine in tigaie. Se tamponeaza cu prosop de hartie de bucatarie si se sareaza pe toate partile si in interior. Se da prin faina, se scutura de surplusul de faina si se pune in...

Tort cu migdale, crema de lapte si ganache

In Torturi la 14 Ian 2014

Pt blat: mixam ouale intregi impreuna cu zaharul pana devin o spuma densa si-si tripleaza volumul. Adaugam vanilia la urma si uleiul in fir subtire ca la maioneza, iar in tot acest timp mixam spuma de oua. Amestecam faina, cu cacao, migdalele macinate, praful de copt si punem amestecul peste...

Fasole cu ciolan si salata de sfecla rosie

In Porc la 13 Ian 2014

Fasole boabe de marime medie am avut eu, se spala in mai multe ape si se pune de seara pana a doua zi intr-un castron cu apa multa la inmuiat. Ciolanul meu provine de la porcul taiat inainte de sarbatori, asa ca este si mai bun pt ca provine de la un porc crescut la tara. Am pus ciolanul de porc...

Branza Camembert la cuptor cu salata si crutoane

In Salate la 13 Ian 2014

Branza Camembert o scoatem din ambalaj, o crestam putin la suprafata cu cutitul si o punem in vase individuale termorezistente. Painea ciabatta o taiem cuburi, o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o stropim cu putin ulei de masline. Dam la cuptor vasele cu branza si tava cu...

Chiftelute in sos alb cu ciuperci

In Mancaruri cu carne la 12 Ian 2014

Aveti ingredientele la reteta de "Chiftelute in aluat". Aici va spun ca din toate cantitatile am oprit vreo 18 chiftele, pe care de data aceasta nu le-am prajit in cuptor, ci le-am dat prin putina faina alba si le-am prajit in ulei. Pt sos: ceapa curatata si taiata marunt o punem...

Chiftelute in aluat

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2014

Prima oara punem in masina de paine ingredientele pt aluat in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, punem aluatul intr-un castron la loc caldut la dospit, pana isi dubleaza volumul.  Pt chiftele :dam prin masina de tocat cartofii fierti, iar apoi carnea. Adaugam...

Mancarica rapida cu carnati de casa si legume

In Mancaruri cu carne la 9 Ian 2014

Carnatii se prajesc intr-o tigaie teflonata cu o lingura ulei cu capacul pus si la flacara potrivita. Legumele fierte eu le-am avut ramase de cu o zi dinainte de la o supa de vitel. Asa ca, legumele fiind fierte totul a mers foarte repede. Am taiat rondele morcovii si radacina de patrunjel,...

Crema de vanilie cu fructe de padure si spuma de mure

In Dulciuri la 8 Ian 2014

Un litru de lapte se pune la fiert intr-un vas cu fundul dublu, impreuna cu 4 linguri de zahar si 1 pastaie vanilie taiata in doua pe lungime. Amidonul alimentar se dizolva in 200 ml lapte rece si se pune peste laptele care sta sa dea in clocot. Se amesteca mereu cu un tel sa nu se prinda de vas,...

Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola

In Vita la 8 Ian 2014

Bucata mea de antricot a fost cu putin os si cu pielite, asa ca am fost nevoita sa indepartez pielitele, care daca raman fac carnea sa se stranga la foc. Am taiat 3 felii de carne groase de 1 sau 2 degete,depinde de voi cat de groase vreti sa taiati feliile de carne. In functie de grosiumea...

Budinca de orez cu gutui si crema de vanilie

In Dulciuri la 6 Ian 2014

Spalam orezul in mai multe ape si-l punem la fiert impreuna cu sucul Cappy. Cand orezul este fiert dam deoparte craticioara si transferam orezul intr-un vas termorezistent, de yena am folosit eu, uns cu o lingurita ulei de floarea soarelui. Lasam sa se raceasca orezul. Eu l-am lasat peste noapte,...

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2014

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartofi inseamna ca sunt fierti. Se arunca apa, se pune apa cat mai rece peste ei, se lasa cateva minute si se curata de coaja. Muschiuletul si rulada de porc se taie cubulete.Intre timp...

Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2014

Pt blat: eu am avut 2 albusuri ramase de la o prajitura asa ca le-am folosit pe astea impreuna cu alte 2 oua pt blat. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Separat amestecati galbenusurile cu uleiul de masline si le adaugati peste albusurile batute spuma. Faina alba o amestecati cu praful...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2014

Ouale se fierb in apa cu sare pt 10-15 minute. Se pun sub jet de apa rece si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se taie in doua. Galbenusurile se dau deoparte intr-un castron, se zdrobesc cu furculita, se adauga sare si piper dupa gust, branzica proaspata si se amesteca...

Prajitura Snickers

In Prajituri la 27 Dec 2013

Pt blat: albusurile se mixeaza cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua mixarea pana albusurile devin o bezea ferma. Separat, se amesteca faina cu praful de copt, se adauga peste bezea faina si nuca si se amesteca incet sa nu scoatem aerul din albusuri. Punem aluatul in tava tapetata...

Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

In Prajituri la 26 Dec 2013

Pt blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam mixarea pana albusurile se tin bine de tel. Adaugam zeama de lamaie si portocala si mixam pana se incorporeaza. Separat amestecam faina cu migdalele macinate si praful de copt si le incorporam si pe acestea in...

Turta dulce

In Dulciuri la 25 Dec 2013

Pt aluat: prima oara punem 200 gr zahar la caramelizat si stingem cu 100 ml apoa calduta. Lasam sa se raceasca. Intre timp amestecam cu un tel galbenusurile cu laptele, zaharul, mirodeniile, untura, bicarbonatul. Peste acest amestec turnam zaharul caramelizat si cate putin din faina. Amestecam...

Cozonac " Bradut" de Craciun cu fructe deshidratate si nuci

In Dulciuri la 25 Dec 2013

Aluatul este cealalta jumatate ramasa de la cozonacul "Floare".  Pt umplutura: amestecati lichiorul Amaretto cu apa si adaugati peste stafidele, merisoarele si caisel;e taiate in bucati mai mici. Puneti pe foc, dar nu lasati sa dea in clocot, nu vrem ca si fructele sa se...

Cozonac "Floare" cu nuca

In Dulciuri la 25 Dec 2013

Pt aluat : am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am selectat masina pt framantare de 2 ori a cate 15 minte, iar cand a fost gata de framantat am mutat aluatul intr-un castron si l-am lasat la loc caldut la dospit aproximativ 30-40 minute. Din aceste cantitati va ies 2...

Chefal cu sos de portocale si orez basmati

In Peste la 22 Dec 2013

Chefalul, curatat de intestine, fara cap si coada, se taie in doua pe lungime apoi fiecare bucata in doua, sa va rezulte 4 bucati aproximativ la fel. Fiecare bucata se condimenteaza cu sare si piper, se rade coaja de la o portocala si o limeta si se stropeste cu putin ulei de masline. Portocala...

Rulouri din pulpe de pui cu sos de rosii si vin

In Pui la 22 Dec 2013

Bucatile de carne le condimentam cu o lingurita boia de ardei iute, sare si piper dupa gust. Amestecam bine carnea cu condimentele. Luam cate o bucata de carne, punem in fiecare bucata cate o bucatica de cascaval si 1-2 felii de carnati. Strangem carnea intr-un rulou si o prindem cu o scobitoare....

Aperitiv saratele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2013

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam oul intreg, galbenusul, smanatana, sarea, drojdia dizolvata in lapte si untura. Amestecam cu o lingura toate ingredientele. Pentru ca acum am un ajutor in bucatarie si anume masina de paine, am zis sa nu ma muncesc prea tare, asa ca am pus...

Sufleu de branza cu sos de mure

In Dulciuri la 21 Dec 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, branza, coaja de limeta sau lamaie, smanatana, iar pt a adauga semintele de la pastaia de vanilie, o taiem pe aceasta pe lungime(avem nevoie de un cutit cu varful bine ascutit) iar...

Calamar umplut

In Fructe de mare la 21 Dec 2013

Calamarul a fost intreg cu tot cu tentacule. Deci, indepartam tentaculele de la calamar, intestinele si osul care-l are in dotare. Il spalam bine pe interior. Pt umplutura : taiem ceapa rosie marunt, o punem intr-un castronel, iar peste adaugam celelate ingrediente. Amestecam bine, iar cu...

Pizza cu macrou afumat si calamar

In Pizza la 17 Dec 2013

Aluatul de pizza a fost framantat in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit pt 15 minute. Intre timp am pregatit umplutura pt pizz a: cascavalul l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari, macroul l-am curatat de oase...

Ciorba de porc cu legume

In Ciorbe la 13 Dec 2013

Spalam oasele de porc si le punem la fiert in apa. Cand aproape da in clocot apa o spumam cu o spumiera de mai multe ori. Lasam oasele sa fiarba pana carnea de pe ele este fiarta si moale. Oasele mele fiind mari, am preferat sa le scot afara, sa aleg carnea de pe ele si sa pun doar carnea fara...

Briose aperitiv cu branza si chimen

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2013

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut 30 minute. Intre timp pregatim umplutura : intr-un castron sfaramam branza sau o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, depinde doar ce...

Prajitura cu piscoturi si piure de castane

In Prajituri la 8 Dec 2013

Lasam pachetul cu piure de castane sa se dezghete. Facem 1-2 cafele (atat cat este necesar ca sa inmuiem piscoturile in cafea), indulcim cafeaua cu 2 lingurite de zahar brut, adaugam 1 paharel de Amaretto si o lasam sa se raceasca. Mixam frisca cu zaharul, iar cand aceasta s-a batut adaugam...

Afisate 511 - 540 din 870 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te-ai izolat de haită. Asta, în traducere liberă, înseamnă “eşti cam lefter”. Ar fi cazul să-ţi găseşti vreo caprioară sau vreun lopătar cu casă, maşină şi ceva în cont.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]