Poale-n brau

de simona72 in Prajituri, 14 Noi 2013 | 28672 vizualizari

 

Ardeleanca fiind, ami aduc aminte de vremea copilariei...cand mergeam la neamuri undeva in Moldova...ce ma face sa zambesc cand imi aduc aminte de aceste placinte???Aveam vreo 14-15 ani si matusa mea m-a trimis la piata sa cumpar branza pt placinte. La noi in Ardeal la branza dulce de vaca facuta de tarani ii spune zamachisa. Deci, ma duc la piata sa cumpar aceasta branza pe care eu am cerut-o asa cum stiam eu ca-i zice...va dati seama ca nimeni nu ma inteles, m-am facut de rusine (sau cel putin asa m-am simtit eu)...zambesc de fiecare data cand imi aduc aminte:)

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 150 ml lapte batut
  • 150 ml apa calduta
  • 2-3 linguri pline de smantana
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 700 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata sfaramitata
  • pt umplut:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • pt uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • pt decor:
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Aluatul l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pt framantare si dospire aluat, iar intre timp am pregatit umplutura. Branza am sfaramat-o cu furculita, am adaugat zahar(voi puteti sa puneti si mai mult, depinde doar de gust), vanilie, ouale si smantana si am amestecat bine ingredientele.

Tavile le-am pregatit cu hartie de copt. Dupa ce aluatul a crescut suficient, l-am rasturnat pe masa de lucru usor infainata, l-am impartit in doua, iar cu sucitorul am intins bine prima foaie intr-un dreptunghi. Am trasat cu cutitul patrate, am luat fiecare patrat in parte, l-am mai intins putin cu sucitorul, am pus in mijloc 2 lingurite pline de branza si am adunat marginile in mijloc. Aveti grija sa strangeti putin colturile sa nu iasa din umplutura.

Le asezati in tavi, mie mi-au iesit 2 tavi pline, le mai lasati sa creasca inca 15-20 minute in cuptor la 60 grade si le coaceti la 170-180 grade pt 20-25 minute, pana sunt rumene deasupra. Le lasati sa se raceasca si le pudrati deasupra cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

in compozitia de branza se pot adauga stafide

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Lia_ 1

16.11.2013, 05:29

tu faci ce stii. gatesti cu gust

mihaelar63 1

20.11.2013, 00:55

Bune poalele in brau Prietena mea ce-i moldoveanca le face super , asa ca eu nu mai trebuie sa prepar

Giana 1

09.05.2014, 16:45

Ce bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau