Conopida la aburi cu oua si branza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 28 Noi 2013 | 9871 vizualizari

 

Nu pot sa spun ca ma dau in vant dupa conopida...si de cele mai multe ori o pregatesc salata cu maioneza si gata. Acum s-a intamplat asa cum se intampla mai mereu in ultimul timp si ma gandesc sa diversific si sa experimentez anumite mancaruri...rezultatul a fost unul minunat, am mancat 2 portii:))

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 2-3 oua
  • 150 gr branza de capra sau telemea
  • 2 linguri smantana
  • sare si piper dupa gust
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 100 gr piept de porc crud uscat
  • 1-2 linguri patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la aburi cu oua si branza:

Conopida se spala si se desface buchetele. Eu am fiert-o la aburi, voi o puteti fierbe in apa daca nu aveti un steamer. Se fierbe 15-20 minute pana devine moale. Se scoate din steamer, se pune intr-o tigaie incapatoare sau wok, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se stropeste cu putin ulei de masline.

Cat timp a fiert conopida, am batut ouale cu un praf de sare, am adaugat branza data pe razatoarea cu gauri mari si smantana. Feliutele de piept le-am taiat in bucati si le-am pus peste conopida fiarta la aburi. Am turnat si amestecul de oua cu branza, am pus capac si am lasat 5-10 minute la foc mic. Am luat capacul de pe wok, am dat focul putin mai tare si am mai lasat 5 minute sa se rumeneasca. Cand a fost gata am pus patrunjel tocat marunt si am servit alaturi de o salata de cruditati.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se poate baga si la cuptor mancarica, eu am vrut doar sa o gatesc mai repede si varianta de a o face in tigaie mi s-a parut mai rapida

2

Daca nu adaugati piept de porc, se poate folosi ca si garnitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la aburi cu oua si branza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Budinca de conopida