simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI340
Retete

Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti

In Dulciuri la 9 Oct 2014

Punem gelatina la inmuiat cu putina apa conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-a hidratat o punem pe ochiul mic de la aragaz, amestecam mereu pana este diluata.  Pentru panna cotta: punem ingredientele intr-un vas cu pereti dublii, amestecam si lasam vasul pe foc pana da un...

Chec cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 9 Oct 2014

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare pana devin o spuma densa si se deschid la culoare. Branzeturile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Faina se amesteca cu praful de copt si drojdia. Se adauga peste faina laptele rece si se amesteca energic cu un tel tip para sa nu se formeze...

Tocana de ied

In Oaie la 7 Oct 2014

Carnea am curatat-o de pielite, am taiat-o in bucati si am uscat-o cu prosoape de hartie. Am facut o marinata din: 1 cana must, 2 linguri ulei de masline,sare, piper,amestec de mirodenii pentru miel, otet balsamic. Am amestecat ingredientele cu o lingura pana s-a topit sarea, am pus carnea in...

Paste din porumb cu branzeturi

In Paste la 6 Oct 2014

Se pune la fiert aproximativ 2,5 litri apa. Cand apa da in clocot se adauga un praf de sare, 1 lingura ulei de floarea soarelui si pastele. Se lasa sa fiarba la foc mic 8 minute. Dupa fierbere se strecoara pastele si se trec pe sub jet de apa rece.  Branzeturile se dau pe razatoarea cu...

Sheperd's Pie

In Mancaruri cu carne la 6 Oct 2014

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste 2 minute. Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robotul de bucatarie. Peste ceapa calita se adauga morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici, se adauga 1-2 linguri...

Sos pentru paste la borcan

In Conserve la 31 Aug 2014

Ca sa-mi fac o idee cam ce contine un astfel de sos, am luat borcanul de paste din camara si m-am uitat pe eticheta lui. Atunci am ajuns la concluzia ca vreau sa fac doua feluri de sosuri: unul cu pecorino si unul cu ciuperci. Asa ca am purces in a face sosul de baza...in primul rand m-am folosit...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

In Prajituri la 28 Aug 2014

Pentru aluat: punem in masina de paine apa, sarea, uleiul, faina. Setam pe programul framantare. Cele 200 gr unt se amesteca cu cele 6 linguri faina pana devine ca o crema. Dupa framantare, impartim aluatul in doua, intindem fiecare bucata pe masa de lucru infainata(eu folosesc o plansa din...

Salata Nicoise

In Salate la 28 Aug 2014

Cartofii i-am curatat de coaja, i-am taiat cuburi si i-am fiert la stimer. Daca nu aveti un stimer ii fierbeti in apa cu sare. Rosiile le-am taiat cuburi, ardeiul capia fidelute, ceapa pestisor. Am amestecat rosiile cu ardeiul si ceapa, le-am condimentat cu sare si piper. Macroul su curata...

Ruseasca lu' Gaby :)

In Prajituri la 26 Aug 2014

Ouale intregi se mixeaza pentru cateva secunde cu un praf de sare. Se adauga apoi 5 linguri zahar brut si se continua mixarea pana ouale isi tripleaza volumul si se tin de tel. Branzica de vaci(eu am folosit branzica atunci facuta din lapte de tzara) se pasireaza sau se zdrobeste bine cu...

Spaghete cu somon afumat

In Spaghete la 26 Aug 2014

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Usturoiul se taie marunt si se caleste pt 1 minut in putin ulei de masline. Rosiile se taie in cuburi mari, ardeiul se taie marunt si se pun peste usturoi. Se lasa toate sa se caleasca 2-3 minute. Se adauga mixul de...

Pui cu lamaie si iaurt

In Pui la 26 Aug 2014

Facem o marinata din iaurt grecesc, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper si oregano. Amestecam toate ingredientele, adaugam bucatile de pui, amestecam sa fie acoperite de marinata si dam la frigider pentru 2-3 ore.  Ardeiul il taiem fidelute si-l calim pentru 2 minute in putin ulei...

Parizer din piept de pui cu ardei si masline

In Mezel de casa la 25 Aug 2014

Pieptul se spala, se zvanta si se taie cubulete. Daca folositi robotul de bucatarie, treaba merge foarte repede...maruntiti pieptul de pui la robotul de bucatarie pt 1-2 minute pana se toaca fin. Se adauga ouale, grisul, usturoiul zdrobit, condimentele, sare si piper, se porneste robotul si se...

Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon

In Paste la 24 Aug 2014

Se fierb melcisiorii in apa cu sare al dente. Conopida eu am fiert-o la stimer. Se pun melcisiorii intr-un vas termorezistent, iar peste melci se pune conopida fiarta si usor zdrobita cu telul pentru piureul de cartofi. Se pudreaza cu sare si piper si se amesteca. Cascavalul si branza se dau pe...

Prajitura rasturnata cu nectarine si biscuiti

In Prajituri la 24 Aug 2014

Pentru aceasta prajitura am folosit o tava de 23/33 cm cu marginile inalte. Se unge bine tava cu unt moale. Nectarinele se taie cubulete. Martipanul se marunteste in robotul de bucatarie, cateva pulsatii sunt suficiente, se adauga biscuitii simpli si se maruntesc si acestia, dar nu foarte...

Chifle umplute cu cascaval, seminte si masline verzi

In Piine la 23 Aug 2014

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul la dospit la loc caldut pentru 20 minute. Pentru umplutura: am amestecat cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, cu semintele,un praf de sare,...

Chefal cu rosii in pergament

In Peste la 23 Aug 2014

Pestele, curatat, fara cap si zvantat cu prosoape de hartie, se aseaza pe hartie de copt. Se face un sos din uleiul de masline, un praf de sare si piper, mustar, sos curry, patrunjel proaspat sau pasta. Se amesteca toate ingredientele si se unge bine pestele cu acest sos. Langa peste se aseaza...

Gnocchi cu sos ragu

In Paste la 23 Aug 2014

Carnea se spala, se usuca cu proasoape de hartie, se taie cubulete si se da prin masina de tocat sau o maruntiti la robotul de bucatarie. Ceapa se taie marunt si se caleste in cateva linguri ulei de masline. Se adauga carnea tocata, se amesteca mereu pana se desface carnea, scade zeama lasata si...

Desert placinta greceasca

In Dulciuri la 22 Aug 2014

Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul in timp ce mixam la viteza redusa. Foile de placinta se rup in bucatele mici cu mainile. Daca aveti foi congelate le lasati sa se dezghete si apoi le rupeti. Iaurtul grecesc il...

Tiramisu reteta cu biscuiti Amaretti la pahar

In Dulciuri la 22 Aug 2014

Tiramisu reţetă originală Piscoturile si biscuitii se zdrobesc folosind robotul de bucatarie, cateva pulsatii sunt suficiente, nu trebuie zdrobiti prea marunt. In eventualitatea ca nu aveti un robot sau nu doriti sa-l folositi, zdrobiti piscoturile si biscuitii in maini sau pe un prosop...

Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2014

Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am pus pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul, i-am dat o forma rotunda si l-am pus intr-o forma rotunda de copt cu marginile detasabile, tapetata...

Pandispan cu prune si crumble cu martipan

In Prajituri la 12 Iul 2014

Pentru pandispan: mixam untul moale cu zaharul pana se aseamana cu o crema. Se adauga treptat cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare, iar la urma se adauga laptele condensat sau lapte dulce daca nu aveti. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se pun peste celelalte. Cele 2 albusuri...

Vinete umplute

In Mancaruri cu carne la 12 Iul 2014

Vinetele se spala, se sterg cu un prosop de bucatarie, se taie in doua pe lungime, dar se pastreaza codita. Cu ajutorul unei lingurite se scobeste si se scoate din miez, in asa fel sa va ramana si din vanata, dar si loc pentru a putea fi umplute. Dupa ce le-am terminat de scobit pe toate, le-am...

Pizza turceasca

In Pizza la 8 Iul 2014

Pentru aluat am folosit masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa la ingrediente. Pentru umplutura: carnea de miel si vitel se taie cuburi, se toaca la masina de carne sau robotul de bucatarie. Ceapa se taie marunt si se caleste in 3-4 linguri ulei de masline....

Tort Sacher

In Torturi la 6 Iul 2014

Pentru blat: am separat albusurile de galbenusuri, iar albusurile le-am batut spuma cu 1 praf de sare si zaharul, pana au devenit o bezea. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele, se amesteca cu un tel tip para si se adauga treptat cate un galbenus. Untul moale, la temperatura...

Placinta cu branza, merisoare si apa de trandafiri

In Dulciuri la 5 Iul 2014

Pregatiti din timp tava in care urmeaza sa faceti placinta, ungand-o cu putin ulei. Se ia cate o foaie de placinta, se unge cu o pensula din silicon cu putin ulei si se pune in tava. Se suprapun jumatate de foi din pachet, toate unse cu ulei. Se adauga umplutura: branza dulce se zdrobeste cu...

Stufat de vitel cu cartofi noi

In Vita la 5 Iul 2014

De preferat ar fi sa folositi o carne cu putina grasime, cum este antricotul de exemplu, eu nu am avut, dar am folosit pulpa de la un vitel tanar. Se spala carnea, se sterge cu prosop de hartie de surplusul de apa si se taie cuburi nu foarte mici, de marime potrivita. Se pudreaza carnea cu...

Tort de ciocolata cu fructe deshidratate si crema rapida

In Torturi la 1 Iul 2014

Pentru inceput, puneti la hidratat stafidele si merisoarele in visinata pe care o aveti pt sirop. Pt blat : mixati ouale intregi cu zaharul pana capata volum si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul si laptele si se reduce viteza mixerului. Ciocolata cu lapte se topeste pe...

Tarta cu branza picanta si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 1 Iul 2014

Aluatul nefiind congelat nu necesita timp de asteptare pentru a fi decongelat. Deci...se scoate aluatul, care este prevazut cu hartie de copt si se intinde cu tot cu hartia de copt, in tava mare a aragazului. Se unge aluatul cu putin ulei de masline.  Pt umplutura: branza de vaci se...

Lasagna cu vinete, dovlecei si carne de porc

In Lasagna la 30 Iun 2014

Carnea de porc, se spala, se taie cubulete si se toaca. Se pun la incins 2-3 linguri ulei de masline, se adauga carnea tocata, se amesteca sa se desfaca carnea si se caleste. Se adauga sare si piper dupa gust. Vanata si dovlecelul se spala se sterge de surplusul de apa, nu se curata coaja, se...

Tort de ciocolata

In Torturi la 30 Iun 2014

Pentru blat:ciocolata rupta in bucatele, se pune pe baie de aburi impreuna cu untul, uleiul si smantana pt frisca. Amestecam ingredientele pana se topeste ciocolata, lasam deoparte sa se raceasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, iar galbenusurile le incorporam in ciocolata...

Afisate 391 - 420 din 870 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te-ai izolat de haită. Asta, în traducere liberă, înseamnă “eşti cam lefter”. Ar fi cazul să-ţi găseşti vreo caprioară sau vreun lopătar cu casă, maşină şi ceva în cont.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]