Tiramisu reţetă originală
Biscuitii Amaretti sunt buni daca va plac migdalele. Au un gust intens de migdale asa ca eu pentru acest desert i-am folosit in combinatie cu piscoturile. Daca va plac in mod deosebit ii puteti folosii doar pe acestia, fara sa mai adaugati piscoturi. Oricum ati face, acest desert este delicios, se face rapid si nu necesita coacere...
Tiramisu reţetă originală
Piscoturile si biscuitii se zdrobesc folosind robotul de bucatarie, cateva pulsatii sunt suficiente, nu trebuie zdrobiti prea marunt.
In eventualitatea ca nu aveti un robot sau nu doriti sa-l folositi, zdrobiti piscoturile si biscuitii in maini sau pe un prosop de bucatarie curat puneti biscuitii si piscoturile sii ii zdrobiti cu sucitorul. Amestecati biscuitii cu piscoturile, iar pentru decor opriti cativa biscuiti intregi.
Pt crema: mixati frisca cu zaharul, separat amestecati mascarponele cu un tel. Incorporati cele doua ingrediente. Amestecati cafeaua espresso racita cu lichiorul.
Pt asamblare: pe fundul unor pahare sau cupe puneti un strat de biscuiti si piscoturi. Stropiti piscoturile si biscuitii cu cafea amestecata cu lichior. Adaugati un strat generos de crema, deasupra un alt strat de piscoturi si biscuiti, stropiti cu cafea, iar in mijloc puneti un biscuite intreg pe care l-ati scufundat pt 1-2 secunde in cafea. Pudrati cu putina cacao si dati la frigider pt cel putin 30 minute. Sa fa fie de bine!!
1
eu nu am avut suficiente cupe pt montarea desertului, asa ca am folosit si un vas mare din iena, folosind acelasi procedeu de montare