Nu prea mai stiam la ce sa folosesc macroul afumat...a venit ideea salvatoare cu salata asta buna si satioasa....
Cartofii i-am curatat de coaja, i-am taiat cuburi si i-am fiert la stimer. Daca nu aveti un stimer ii fierbeti in apa cu sare.
Rosiile le-am taiat cuburi, ardeiul capia fidelute, ceapa pestisor. Am amestecat rosiile cu ardeiul si ceapa, le-am condimentat cu sare si piper.
Macroul su curata de pielita, de oase si se rupe bucatele.
Oule se fierb in apa pt 5 minute, se tin sub apa rece dupa fierbere, se curata si se taie in sferturi.
Pentru dresing: oul fiert, daca-l aveti, il zdrobiti cu furculita, il amestecati cu mustar si adaugati in fir subtire cateva linguri de ulei de masline. Adaugati zeama de lamaie, un praf de sare si piper.
Pentru asamblare: Pe fundul unei farfurii adanci se pune cate un cartof fiert taiat cuburi. Se pudreaza cu sare si piper si se amesteca. Peste cartofi, se pune un strat din amestecul de rosii, ardei ceapa, apoi bucatele de peste, cateva masline pentru fiecare portie si cate un ou taiat in sferturi. Pudrati cu sare si piper si deasupra puneti cate putin din dresing. Sa va fie de bine!!!
1
se poate folosii ton din conserva