Pentru ca este vremea mustului m-am gandit ca merge de minune o tocanita de ied sau de miel daca aveti...
Carnea am curatat-o de pielite, am taiat-o in bucati si am uscat-o cu prosoape de hartie. Am facut o marinata din: 1 cana must, 2 linguri ulei de masline,sare, piper,amestec de mirodenii pentru miel, otet balsamic. Am amestecat ingredientele cu o lingura pana s-a topit sarea, am pus carnea in marinata, am acoperit vasul si l-am dat la frigider pt 24 ore.
Intr-o tigaie, am pus la incins 3 linguri ulei de masline. Am prajit toate bucatile de carne in ulei, pe rand, pentru 2 minute pana au capatat culoare. Am pus bucatile de carne intr-un vas termorezistent. In tigaia in care am prajit carnea am pus marinata, restul de must, anasonul, usuroiul taiat feliute si am lasat totul pe foc pana a dat in clocot. Am turnat totul peste carnea din vas, am adaugat morcovii taiati felii de grosime de 1 cm si ceapa rosie taiata pestisor. Am agitat putin vasul sa se amestece ingredientele, l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor la 160-170 grade pentru 2 ore. La fiecare 30 minute scoteam vasul si-l agitam putin.
Carnea va fi moale si suculenta, se va desprinde de pe os. Dupa ce carnea este patrunsa, cu ajutorul unui cleste luati bucatile de carne si le puneti in vasul de servire. Cu o paleta alegeti legumele si le puneti peste carne. Sosul ramas il strecurati, il puneti intr-o craticioara pe foc si-l lasati sa scada la jumatate. Diluati amidonul in putina apa rece si-l puneti peste sos dupa ce a scazut. Sosul rezultat il puneti peste carne si legume, agitati putin vasul si puteti servi...Ca si garnitura noi am servit cu cus-cus fiert simplu, dar merge la fel de bine, orez sau piure de cartofi. Sa va fie de bine!!!