Nu am folosit apa de trandafiri pana acum, dar am vazut cateva retete care mi-au facut cu ochiul si am achizitionat o sticluta de apa de trandafiri de ceva vreme. Pe lista de asteptare stau cateva retete in care se foloseste apa de trandafiri, dar inca nu le-a venit randul... Azi am avut inspiratie si la placinta cu branza am adaugat 2 linguri cu apa de trandafiri, nu multa, doar cat sa parfumeze placinta, o aroma subtila de trandafiri...O minunatie...si nici macar nu sunt fan apa sau dulceata de trandafiri:))
Pregatiti din timp tava in care urmeaza sa faceti placinta, ungand-o cu putin ulei. Se ia cate o foaie de placinta, se unge cu o pensula din silicon cu putin ulei si se pune in tava. Se suprapun jumatate de foi din pachet, toate unse cu ulei.
Se adauga umplutura: branza dulce se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu ouale, smantana, grisul,apa de trandafiri, indulcitorul pulbere si merisoarele. Peste umplutura se pun restul de foi, unse si acestea cu putin ulei. Se inteapa foile din loc in loc cu varful unui cutit, iar deasupra se pun ouale batuteca pentru omleta si amestecate cu lapte, indulcitor si putina apa de trandafiri. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute, pana se rumeneste deasupra.
Lasati sa se raceasca, portionati si serviti cu un strop de zahar pudra deasupra.
Sa aveti pofta!!
1
inlocuiti indulcitorul cu zahar cat doriti voi de dulce sa fie placinta
2
inlocuiti merisoare cu stafide,coacaze, orice fructe deshidratate aveti si va place