Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti

de simona72 in Dulciuri, 9 Oct 2014 | 3671 vizualizari

 

Un desert simplu si delicios pe care l-am pregatit mai in vara, dar de care am uitat complet...inspiratie mi-a fost Laurici>:D

 

INGREDIENTE

  • pt panna cotta:
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte dulce
  • 100 gr zahar
  • 1 plic gelatina
  • pt jeleul de caise:
  • 500 gr caise
  • 70 gr zahar brut
  • 50 ml apa
  • in plus mai aveti nevoie de cativa biscuiti Amaretti(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti:

Punem gelatina la inmuiat cu putina apa conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-a hidratat o punem pe ochiul mic de la aragaz, amestecam mereu pana este diluata. 

Pentru panna cotta: punem ingredientele intr-un vas cu pereti dublii, amestecam si lasam vasul pe foc pana da un clocot. Dam vasul deoparte si-l lasam sa se racoreasca. Cand compozitia este calda, adaugam 3/4 din gelatina, amestecam si dam deoparte sa se raceasca. 

Pentru jeleu:taiem fructele in jumatati si le scoatem samburii. Punem intro craticioara fructele, adaugam zaharul si apa si lasam sa fiarba 5 minute. Lasam sa se racoreasca. Dam coaja jos de pe fructe(merge si cu tot cu coaja, dar atunci jeleul nu va mai fi la fel de fin), punem fructele cu tot cu zeama lasata in robot si le pasiram bine de tot. Adaugam gelatina ramasa si lasam sa se raceasca. 

Asamblare:pe fundul unor pahare sau cupe punem cativa biscuiti amaretii sdrobiti, adaugam pana la jumatatea cupei jeleu de caise, peste jeleu alti cativa biscuiti, apoi panna cotta si deasupra alti cativa biscuiti amaretti. Dam cupele/paharele la frigider pentru 1 ora, pana compozitia s-a legat. Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

pentru a avea un jeleu si mai fin puteti sa dati prin strecuratoare fructele

2

daca nu va plac sau nu aveti biscuiti puteti sa nu-i puneti

3

adaugati zahar in jeleu si panna cotta dupa cat doriti de dulce sa fie

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (26)

Rocsi 1

09.10.2014, 20:41

Un deliciu!

anca_rm 1

10.10.2014, 13:46

ce delicios

Xandrinne 1

05.01.2015, 22:44

Minunata!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cremos cu caise la pahar - Rețeta rapidă și delicioasă de vară