Pentru ca nu aveam aluat foietaj in congelator si pentru ca vroiam sa fac un strudel cu fructele care nu se mancau, am facut acest aluat dupa reteta lui Ruxy...sa-l incercati si voi. Se face repede, usor si este foarte bun...
Pentru aluat: punem in masina de paine apa, sarea, uleiul, faina. Setam pe programul framantare. Cele 200 gr unt se amesteca cu cele 6 linguri faina pana devine ca o crema. Dupa framantare, impartim aluatul in doua, intindem fiecare bucata pe masa de lucru infainata(eu folosesc o plansa din silicon), ungem cu jumatate din cantitatea de unt, rulam si dam cele doua suluri la frigider pt cel putin 30 minute.
Pentru umplutura: fructele se curata de coaja si cotoare si se taie cuburi.
Pentru caramel: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul la caramelizat. Se adauga untul si se amesteca. Se tine pe foc pentru cateva secunde pana caramelul fierbe. se adauga fructele imediat, se amesteca, se lasa pana da in clocot, se adauga scortisoara, amidonul se amesteca si se mai lasa pe foc pana da in clocot compozitia. Se da la rece.
Se ia prima bucata de aluat, se intinde pe masa de lucru usor infainata, se adauga jumatate din umplutura, se ruleaza, se aduna capetele si se pune strudelul in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu cel de al doilea. Se cresteaza cu un cutit strudelul pe orizontala din loc in loc. Se amesteca galbenusul cu laptele, se ung strudelele cu o pensula din silicon si se presara cate putin zahar brut pe deasupra si scortisoara macinata. Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de bine!!!
1
se poate renunta la caramel daca nu va place
2
se pot folosii fructele preferate