Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1621
PRIETENI297
Retete

Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime

In Prajituri la 11 Mai 2019

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale, presarati un praf de sare. Incepeti sa le mixati, cand incep sa prinda volum adaugati zaharul treptat, mixand continuu pana zaharul este bine topit. Adaugati uleiul si untul topit. Incorporati laptele. Amestecati...

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

In Dulciuri la 7 Mai 2019

Aluatul: Ciocolata cu laptele le puneti la topit, apoi lasati sa se racoreasca. Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, oul si indulcitorul, le mixati. Adaugati amestecul de ciocolata, vanilia, le amestecati bine. Puneti cacaoa, sarea, si faina treptat. Amestecati pana se ingroasa...

Ficatei de pui cu ardei copti la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 4 Mai 2019

Ficateii ii spalati bine, indepartati toate pielitele si ii puneti intr-o sita la scurs. Ardeii galbeni si kapia ii coaceti, pe toate partile. Ii puneti intr-o cratita si ii acoperiti cat sunt fierbinti, pentru 20-25 de minute. Dupa acest timp, ii decojiti, indepartati cotoarele si semintele....

Desert rulada de biscuiti cu unt de arahide si sos de visine cu afine

In Dulciuri la 25 Apr 2019

Rulada de biscuiti: Intr-o cratita rupeti ciocolata bucatele. Adaugati uleiul de cocos, laptele de soia, zaharul si karobul. Transferati cratita pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecati continuu, pana ciocolata este complet topita si obtineti un sos. Il dati deoparte si il lasati 5 minute sa se...

Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2019

Spanacul il decongelati si il scurgeti bine. Daca folositi spanac proaspat, il opariti putin, apoi il tocati. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Branza gorgonzola o taiati patrate micute. Desfaceti cutia cu sprot, scurgeti uleiul. Puneti cateva servetele pe o...

Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide

In Torturi la 17 Apr 2019

Blatul: Separati 5 oua. Galbenusurile si cele doua oua, le mixati impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati uleiul, apoi vanilia si laptele batut. Incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le bateti cu un praf de sare, pana devin spuma. Le adaugati peste compozitia de...

Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat

In Curcan la 12 Apr 2019

Spalati bucatile de curcan, le stergeti bine cu niste servetele. Le puneti intr-un bol, presarati sare, piper, boia dulce, cimbrisor si o lingura ulei de rapita. Amestecati bine, lasati pieptul deoparte. Ciupercile spalate si ghebele decongelate, le taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o...

Ciorba de pui cu rosii si taitei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 10 Apr 2019

Parliti pulpele pe flacara aragazului de puf, le spalati bine. Rosiile le puneti intr-o cratita cu apa care fierbe, le lasati sa clocoteasca 1-2 minute, apoi le scoateti pe o farfurie. Cand sunt mai reci, le decojiti de pielita, indeparatati cotoarele si le dati in blender. Ceapa curata o tocati...

Desert briose de post cu banane

In Prajituri la 7 Apr 2019

Intr-un bol puneti laptele de orez cu zaharul brut, amestecati cu un tel pana ce, acesta din urma, s-a topit. Adaugati uleiul si vanilia. Bananele le decojiti, le rupeti bucatele si le puneti intr-un bol. Le stropiti cu zeama de lamaie si le pisati cu o furculita. Eu nu le-am facut chiar piure,...

Pizza cu sunca si dovlecei

In Pizza la 3 Apr 2019

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol. Adaugati drojdia, sarea, zaharul, amestecati. Turnati apa minerala, treptat, framantati pana obtineti un aluat omogen. Adaugam uleiul de masline, mai framantati pana este incorporat si acesta. Acoperiti aluatul cu un prosop, il lasati sa dospeasca la loc cald,...

Burrito vegetarian, de post

In Mancaruri de post la 30 Mar 2019

Orezul il spalati, il puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a patruns, il rasturnati intr-o sita si il lasati sa se scurga bine. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat il pisati. Incingeti uleiul de rapita, adaugati ceapa si usturoiul. Le sotati 1 minut, apoi puneti putina apa....

Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

In Prajituri la 26 Mar 2019

Incepeti cu pregatirea  umpluturei , ca sa se racoreasca. Curatati merele de coaja, le dati pe razatoarea mare. Puneti o tigaie pe foc, adaugati ulei de cocos si merele. Amestecati in ele din cand in cand. Dupa ce lichidul de la mere a scazut, adaugati gemul si scortisoara. Amestecati bine....

Desert prajitura cu afine si crema de cafea

In Prajituri la 21 Mar 2019

Blatul: Separati ouale, galbenusurile le mixati cu zaharul brut. Adaugati uleiul, laptele si vanilia, amestecati. Incorporati faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le adaugati in compozitia de galbenusuri, le amestecati usor cu o spatula de silicon....

Pate din linte rosie

In Mancaruri de post la 18 Mar 2019

Curatati morcovul, il taiati bucati mai mari, il puneti la fiert. Cand este patruns, il scoateti intr-un bol si il lasati sa se raceasca. Intr-o oala puneti cam 3 litri de apa, apoi dati drumul la linte. Puneti oala pe foc, presarati sare, piper, amestecul de legume si foaia de dafin. Amestecati...

Desert muffins cu afine si glazura de lamaie

In Dulciuri la 13 Mar 2019

Intr-un bol spargeti ouale, puneti zaharul, sarea si mixati pana isi dubleaza volumul. Incoprorati uleiul, apoi smantana si vanilia. Cerneti faina, incepeti sa o incorporati treptat. Adaugati praful de copt, turnati zeama de lamaie peste, amestecati bine. La final adaugati afinele si coaja rasa...

Gulas de porc cu cartofi si galuste

In Porc la 6 Mar 2019

Carnea o spalati, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, iar morcovul si ardeii kapia ii taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul. Adaugati carnea, o innabusiti 2-3 minute, apoi puneti ceapa, boia dulce si iute, sare si piper....

Aperitiv rulada cu ton

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2019

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu putina sare, apoi cu uleiul. Adaugati parmezanul si iaurtul, amestecati. Incorporati treptat faina cernuta, praful de copt si putin piper. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Le incorporati in compozitia de mai sus,...

Aperitiv choux-uri cu crema de branzeturi si prosciutto

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2019

Choux-urile: Intr-o cratia puneti apa, uleiul si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, dati focul la mic, adaugati faina cernuta si amestecati pana este bine incorporata. Luati cratita de pe foc si lasati 3-4 minute sa se racoreasca. Adaugati ouale unul cate unul, mixand dupa...

Desert tort cu crema de lamaie, zmeura si ciocolata

In Torturi la 17 Feb 2019

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana isi maresc volumul. Adaugati uleiul, apoi sucul si coaja de portocala. Incorporati faina si praful de copt. Albusurile le mixati cu praful de sare, pana devin spuma. Le incorporati in compozitia de galbenusuri, amestecati usor...

Desert fursecuri cu ciocolata si portocala

In Dulciuri la 13 Feb 2019

Rupeti ciocolata bucatele, o topiti pe baie de aburi impreuna cu laptele. O lasati sa se racoreasca dupa ce s-a topit. Untul de la temperatura camerei, impreuna cu untura, zaharul brut si sarea, le mixati, pana zaharul se topeste. Adaugati ouale, mixati bine, apoi puneti ciocolata topita, esenta...

Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate

In Prajituri la 7 Feb 2019

Blatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare, mixati pana devin spuma. Adaugati zaharul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati zeama de lamaie, laptele de cocos, vanilia si uleiul. Cerneti faina cu parful de copt, le puneti peste albusurile batute, amestecati usor cu o...

Desert Tort cu crema de ciocolata si crema de afine

In Torturi la 5 Feb 2019

Blatul : Topiti untul si il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti 3 oua intregi si 4 galbenusuri. Le mixati impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati untul topit, apoi laptele batut si vanilia. Incorporati faina si praful de copt. Cele 4 albusuri le bateti cu un praf de sare,...

Pui intreg la Crock-Pot Express Multicooker

In Multicooking la 29 Ian 2019

Puiul il parliti pe flacara aragazului, in cazul in care mai are puf, apoi il spalati bine si il stergeti cu niste servetele. Intr-un vas amestecati untul cu sare, piper, boia dulce, boia iute, busuioc uscat, putin cimbrisor, amestecul de legume si usturoiul curatat si pisat. Amestecati bine pana...

Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2019

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca. Intr-o bol dati cascavalul pe razatoarea mica. Presarati sare, piper, puneti cartofii reci si amestecati....

Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe

In Torturi la 16 Ian 2019

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul si sucul de portocala. Incorporati faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixati cu praful de sare pana devin spuma. Le adaugati in compozitia de mai sus, amestecati totul cu o paleta,...

Pulpe de pui in foietaj

In Pui la 10 Ian 2019

Parliti copanelele pe flacara aragazului, le spalati bine. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce, busuioc uscat si le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugati 2 catei de usturoi curatati si feliati si o canita cu apa. Bagati pulpele in cuptorul incins, la 200 de grade C,...

Desert tort cu crema de clementine si cappucino

In Torturi la 4 Ian 2019

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Incorporati amestecul de ciocolata cu unt. Adaugati esenta de rom, cacaoa si la final faina cernuta. Albusurile le bateti cu un praf de sare, pana devin...

Desert prajitura cu foi caramel, cu blat de cacao si crema de lamaie

In Prajituri la 2 Ian 2019

Foile caramel: Intr-o cratita puneti zaharul, o trasferati pe foc. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati apa, lasati pe foc pana zaharul caramel este complet dizolvat. Trageti deoparte si lasati sa se raceasca siropul. Galbenusurile le bateti cu putina sare, apoi adaugati uleiul. Puneti siropul...

Desert tort cu crema de portocale si arahide

In Torturi la 27 Dec 2018

Blatul: Galbenusurile le mixati cu indulcitor pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati faina, praful de copt si arahidele tocate. Albusurile le bateti separat cu un praf de sare, pana devin spuma. Cu ajutorul unei palete, le incorporati in compozitia de galbenusuri,...

Tarta cu foietaj, ciuperci si peste

In Peste la 23 Dec 2018

Ceapa curatata o tocati marunt, ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il faceti cubulete. Ciupercile le spalati, le scurgeti si le tocati in robot, dar nu foarte marunt. Desfaceti conservele, le rasturnati intr-un bol si maruntiti pestele cu o furculita.  Incingeti uleiul intr-o tigaie,...

Afisate 241 - 270 din 1621 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]