publicat la 02.12.2024
publicat la 16.11.2024
publicat la 30.09.2024
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale. Adaugati zaharul si le mixati bine. Spalati lamaile, dati coaja pe razatoarea mica, apoi le stoarceti zeama. Peste oua puneti zeama de lamaie, coaja rasa, amidonul si amestecati bine. Transferati bolul pe baie de aburi. Amestecati continuu in...
Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Pipotele le spalati bine, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga bine. Ceapa verde spalata, o taiati rondele. Ardeii kapia ii curatati de cotor, seminte si ii taiati cuburi. Usturoiul verde il tocati marunt. Conectati aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune...
Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata
Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece, faina, praful de copt si sare. Amestecati cu mana, apoi adaugati oul si vanilia. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Presarati faina pe masa de lucru, intindeti o foaie nu foarte subtire. Intr-o tava de tarta cu diamentrul de 28 cm, puneti foaia de...
Placinta cu peste, legume si piure
Piureul: Curatati cartofii, ii puneti la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa. Pasati cartofii, adaugati smantana, apoi unt, atat cat este necesar. Gustati daca mai este nevoie de sare. Umplutura de peste: Ceapa verde o taiati rondele. Ardeiul rosu il curatati...
Desert tort spirala cu crema de fructe de padure
Blatul: Mixati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati uleiul, laptele batut, amestecati bine. Faina o amestecati intr-un bol cu praful de copt, o adaugati peste compozitia de mai sus, treptat, si mixati. La final adaugati vanilia. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Le...
Salata cu muschiulet de porc si cuscus
Muschiuletul: Spalati carnea, apoi o stergeti cu niste servetele. O taiati felii, cam de un deget grosime. Intr-un vas amestecati iaurtul cu mustarul si ulei, apoi adaugati sarea, piperul, boiaua dulce si cimbrisorul. Puneti carnea in acest amestec, invartiti bine. Acoperiti bolul cu carne si il...
Cas la borcane pentru iarna
Casul, asa cum am precizat, bine scurs de zer, il curati putin de coaja ce o are deasupra. Dupa ce i-ati luat coaja, il taiati bucati potrivite. Il dati pe razatoarea cu ochiuri mari, il framantati cu mana sau il puteti da in robot (daca il dati in robot, nu il maruntiti prea tare). Il puneti...
Desert inghetata de vanilie cu zmeura
Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic. Amestecati continuu cu telul, pana zaharul este complet topit. Dupa ce zaharul este bine topit, dati cratita de pe foc. Puneti peste galbenusuri untul si...
Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine
Biscuitii ii rupeti bucati, ii puneti in blender si ii maruntiti. Untul il topiti pe baie de aburi. Intr-un bol amestecati biscuitii macinati cu untul. Asezati un inel detasabil,cu diametrul de 20 cm, pe un platou. Puneti amestecul de biscuiti, apasati bine cu mainile sau cu fundul unui pahar....
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Incepem cu pregatirea galustelor : Puneti laptele la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa dea in clocot, dati focul mai mic, turnati malaiul in ploaie. Amestecati cu un tel, iar cand mamaliga se ingroasa, luati cratita de pe foc. Puneti untul, un praf de sare si un praf de piper,...
Desert prajitura cu unt de arahide si visine
Spalati visinele, indepartati samburii. Le puneti intr-o sita, sa se mai scurga din suc. Intr-un bol mixati ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se maresc in volum. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi uleiul. Puneti laptele batut, vanilia si amestecati bine. Faina o amestecati cu...
Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate
Spalati muschiuletul de porc, il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii subtirele, apoi il condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc si praful de usturoi. Incingeti o tigaie, puneti o lingura de ulei. Asezati bucatile de carne si le rumeniti pe ambele parti. Cand sunt gata,...
Desert prajitura cu caise si branza
Blatul: Eu am avut albusuri la congelator, insa, daca voi nu aveti si nici nu doriti sa separati 5 oua, puteti folosi 8 oua intregi ( 7 daca sunt mai mari) si mai adaugati 2 linguri de zahar in plus. Ouale le mixati impreuna cu zaharul brut, pana devin spuma. Adaugati vanilia si uleiul....
Ficatei de pui cu tortellini, ceapa verde si rosii
Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand apa da in clocot, puneti pastele. Le fierbeti 5 minute, apoi le scoateti intr-un bol, cu o paleta. Pana incepe sa clocoteasca apa si cat timp fierb pastele, voi va ocupati de restul retetei. Ficateii ii spalati bine, ii curatati...
Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta
Intr-o cratita mai groasa, puneti laptele de cocos, cel de soia si zaharul. Amestecati bine, apoi adaugati faina si semintele de la pastaia de vanilie. Invartiti cu un tel pana faina este complet dizolvata. Trasferati cratita pe foc, focul sa fie mic. Invartiti mereu ca sa nu se formeze...
Desert inghetata de ciocolata
Intr-o cratita puneti galbenusurile cu zaharul si le amestecati. Adaugati laptele treptat, invartiti continuu pana incorporati tot laptele. Puneti amestecul pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu cu un tel, pana indulcitorul se topeste. Luati cratita de pe foc, adaugati ciocolata,...
Tocanita de iepure cu ciuperci la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune
Spalati bine carnea de iepure, o taiati bucati mai mari. Ceapa verde o taiati rondele, la fel si morcovul decojit. Rosiile le tocati marunt. Ciupercile le spalati si le taiati felii. Conectati Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Setati functia...
Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju
Goji le puneti la hidratat in putina apa calduta cu vanilie. Dupa 10 minute, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga. Curmalele le taiati bucati potrivite, iar caju il taiati grosier. Intr-un bol spargeti 3 oua intregi si doua galbenusuri. Incepeti si mixati, adaugati zaharul brut...
Tarta cu ton si cartofi
Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece taiat cubulete, oul si sarea. Amestecati cu mana, incepeti si incorporati faina, treptat. Puneti laptele si framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta. Intindeti aluatul intr-o foaie potrivit sa subtire. O asezati in...
Desert crumble cu cirese si afine
Intr-un bol amestecati untul taiat cubulete cu faina si indulcitorul. Adaugati vanilia, apoi pesmetul si musli. Amestecati cu mana, pana obtineti o consistenta nisipoasa. Il dati la rece. Umplutura: Ciresele le spalati, le scoateti samburii. Le amestecati intr-un vas cu indulcitorul, apoi...
Mancare de bulgur cu ciuperci si fasole rosie
Scurgeti ciupercile, le spalati si le puneti pe o sita sa se scurga 10 minute. Ceapa verde o taiati rondele. Morcovul decojit il taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul, adaugati ceapa verde, morcovul si ciupercile. Le sotati 2-3 minute. Spalati bulgurul, il adaugati in cratita,...
Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Aluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti. Drojdia o frecati intr-un vas cu zaharul pana se dizolva bine. Intr-un bol puneti faina cernuta si sarea. Adaugati drojdia, amestecati. Puneti oul, laptele caldut treptat. Incepeti si framantati. La final adaugati untul topit treptat si...
Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni
Incepeti cu pregatirea cremei , pentru ca dureaza pana se raceste. Intr-o cratita mai groasa, mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati laptele, amestecati bine. Puneti amidonul si invartiti pana se dizolva complet. Trasferati cratita pe foc, focul sa fie micut, amestecati continuu pana...
Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere
Topiti uleiul de cocos. Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare, zaharul si le mixati pana isi maresc volumul. Incorporati uleiul de cocos topit, apoi iaurtul si vanilia. Branza o faramitati bine cu degetele, o adaugati in compozitia de mai sus. Adaugati faina, praful de copt, coaja rasa de...
Ciuperci umplute cu bulgur
Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit il dati pe razatoarea mare. Incingeti uleiul de rapita intr-o tigaie, adaugati ceapa si morcovul. Le sotati 1-2 minute, adaugati bulgurul spalat. Amestecati, apoi presarati sare roz de Himalaya, piper si amestecul de legume. Puneti o canita cu apa...
Desert tort cu crema mascarpone cu portocala si unt de arahide
Blatul: Topiti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu laptele. Le lasati sa se raceasca. Galbenusurile le mixati impreuna cu zaharul. Incorporati uleiul, apoi ciocolata topita. Adaugati faina, praful de copt, vanilia, amestecati bine. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Cand este...
Friptura de vita cu vin la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Spalati carnea de vita, o stergeti cu niste servetele. O taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori. Morcovul decojit il taiati rondele, rosiile decojite le maruntiti. Usturoiul curatat il taiati bucati mai mari. In oala Multicooker-ului Crock-Pot...
Desert tort diplomat cu capsuni
Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un sirop grozav. Intr-o cratita puneti galbenusurile, zaharul si le mixati. Adaugati laptele,...
Sandwich cu avocado si peste
Scoateti sprotul din conserva, il puneti pe o farfurie, pe niste servetele, pentru a absorbi din ulei. Rosiile cherry, le taiati felii pe rotund. Ridichile spalate le decojiti sau nu, le taiati felii. Avocado il taiati pe jumatate, ii scoateti samburele. Il feliati, apoi il indepartati...
Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola
Intr-o cratita mai mare puneti apa, sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati pastele, le lasati sa fiarba la foc potrivit, atat cat scrie pe ambalaj. Intre timp pregatiti sosul. Hribii decongelati ii taiati bucati potrivite. Tonul il desfaceti si scurgeti tot...