Aceste ciuperci se fac asa usor si sunt super gustoase. Pot fi mancate simple in zilele de post, cu o salata sau pot fi o garnitura perfecta langa o friptura/gratar. Pregatiti repede umplutura, le dati la cuptor si gata ciupercile umplute.
Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit il dati pe razatoarea mare. Incingeti uleiul de rapita intr-o tigaie, adaugati ceapa si morcovul. Le sotati 1-2 minute, adaugati bulgurul spalat. Amestecati, apoi presarati sare roz de Himalaya, piper si amestecul de legume. Puneti o canita cu apa fierbinte, amestecati. Lasati sa scada la foc potrivit. Mai adaugati apa daca este nevoie, pana este bulgurul patruns bine. La final adaugati sosul de gogosari cu kapia si mai lasati circa 1 minut pe foc. Dati deoparte umplutura.
Spalati ciupercile, indepartati piciorusele, le stergeti cu niste servetele, de apa. Le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le presarati cu sare si le stropiti cu ulei de masline. Cu o lingurita puneti umplutura in fiecare ciuperca, iar deasupra asezati cate o maslina. Printre ciupercile umplute puneti crengutele de cimbru. Le acoperiti cu folie, le introduceti in cuptorul incins, pentru 30-35 de minute, la 190 de grade C. Dupa acest timp, le descoperiti si le mai lasati 10 minute. Cand sunt gata, le incercati cu o furculita, le scoateti din cuptor. Le lasati putin sa se racoreasca, apoi le serviti.
Pofta buna!