Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate

de Rocsi in Paste, 2 Aug 2019 | 6550 vizualizari

 

Aceste paste le-am pregatit in week-end! Aveam in plan sa fac niste paste, dar nu stiam cum, aveam si un muschiulet de porc in frigider si ma tot gandeam ce sa fac cu el. Asa ca m-am gandit eu sa combin cele doua, ca sa rezulte un preparat mai consistent, dar in acelasi timp foarte bun. Este potrivit pentru pranz, cina si pot fi folosi orice tip de paste. Pe noi ne-au incantat aceste paste si de acum vor intra in meniul meu, pentru a le pregati mai des!

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • 250 gr tagliatelle
  • 500 gr pasata de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 catel de usturoi
  • 150 gr mozzarella
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 3 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate:

Spalati muschiuletul de porc, il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii subtirele, apoi il condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc si praful de usturoi. Incingeti o tigaie, puneti o lingura de ulei. Asezati bucatile de carne si le rumeniti pe ambele parti. Cand sunt gata, le scoateti pe un platou. Le lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi le taiati bucati pe lung. Intr-o oala puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand incepe sa clocoteasca apa, dati drumul pastelor. Le fierbeti cam 8-10 minute. Intre timp, pregatiti sosul. Curatati ceapa o tocati marunt, iar morcovul il decojiti si il dati pe razatoarea mica. Usturoiul curatat il zdrobiti usor cu lama cutitului. Intr-o tigaie puneti doua linguri de ulei, ceapa, morcovul si usturoiul. Le innabusiti 2-3 minute la foc potrivit, apoi mai puneti cate putina apa, pana ceapa este bine patrunsa. Adaugati pasata de rosii, sare, piper, ierburile de provence. Amestecati bine, lasati sa fiarba 2-3 minute sosul. Dupa acest timp, scoateti usturoiul, adaugati pastele fierte si scurse de apa. Amestecati usor cu sosul, incorporati si bucatile de carne. Acum amestecati totul si mai lasati circa 1 minut pe foc. Luati tigaia de pe foc, rasturnati pastele intr-un vas de ceramica. Mozzarella, o taiati cubulete si o puneti peste paste, iar deasupra presarati si parmezanul ras. Introduceti pastele in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 10-15 minute, cat sa se topeasca branza. Le scoateti din cuptor cand sunt gata, la lasati putin sa se racoreasca, apoi le puteti servi. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de paste cu ton