Zilele aceastea am pregatit o prajitura cu caise, branza de vaci, caise bine coapte si parfumate, care a iesit minunata! Deserturile cu branza si fructe ies mereu senzationale, iar noua ne plac la nebunie! Daca ar fi dupa ai mei, saptamanal si-ar dori sa manace ceva cu branza si fructe. Puteti folosi ce fructe va plac, mai ales ca acum este sezonul zmeurei, afinelor, visinelor, caiselor, piersicilor si multe alte fructe! Daca o sa pregatiti prajitura aceasta, o sa va bucurati sa fiecare imbucatura, o sa vedeti!
Blatul: Eu am avut albusuri la congelator, insa, daca voi nu aveti si nici nu doriti sa separati 5 oua, puteti folosi 8 oua intregi ( 7 daca sunt mai mari) si mai adaugati 2 linguri de zahar in plus. Ouale le mixati impreuna cu zaharul brut, pana devin spuma. Adaugati vanilia si uleiul. Incorporati karobul, migdalele macinate, praful de copt si faina, treptat. Amestecati bine. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. La final adaugati si zeama de lamaie, mai mixati putin. Albusurile spuma, le puneti peste compozitia de mai sus, amestecati cu o paleta de silicon, cu miscari lente. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/38 cm, turnati jumatate din compozitia de blat. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute.
In acest timp, pregatiti umplutura:
Caisele spalate si sterse de apa, le taiati in sferturi si aruncati samburii. Intr-un bol puneti branza cu zaharul brut, smantana si le mixati. Adaugati ouale, amidonul, vanilia si amestecati pana obtineti o compozitie cremoasa. Scoateti blatul din cuptor dupa cele 12 minute, puneti branza usor, cu lingura, o nivelati. Turnati restul de compozitie de blat, iar deasupra asezati caisele, cu distanta intre ele. Introduceti iar prajitura in cuptor, pentru 40-45 de minute, pana prajitura este bine patrunsa. Faceti testul scobitorii. Cand este gata, scoateti prajitura din cuptor, o lasati sa se raceasca. O portionati si serviti!
O puteti pudra cu zahar inainte, daca doriti voi!
Pofta buna!