Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju

de Rocsi in Dulciuri, 6 Iul 2019 | 2957 vizualizari

 

Briosele sunt prajituricile mele preferate! Daca ar fi dupa mine, cred ca as face saptamanal, asa mult imi plac. Daca au fructe, nuci, fructe uscate mi se par si mai grozave! Aaaa si sa nu fie uscate, ci prefer sa aiba o consistenta umeda, sa le pot consuma simple, sa nu trebuiasca sa beau lichid dupa ce mananc una. Prea bune au iesit!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr zahar brut
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte de cocos
  • 250 gr faina
  • 1 lingura cu varf karob (pudra de rascove) sau cacao
  • 3 linguri goji uscate
  • 50 gr caju
  • 100 gr curmale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju:

Goji le puneti la hidratat in putina apa calduta cu vanilie. Dupa 10 minute, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga. Curmalele le taiati bucati potrivite, iar caju il taiati grosier.

Intr-un bol spargeti 3 oua intregi si doua galbenusuri. Incepeti si mixati, adaugati zaharul brut treptat, pana compozitia isi dubleaza volumul, iar zaharul este bine topit. Adaugati uleiul, amestecati, apoi laptele de cocos. Cerneti faina, o incorporati treptat, impreuna cu coaja rasa de portocala. La final puneti si vanilia. Cele doua albusuri le bateti spuma cu un praf de sare. Le adaugati peste compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta de silicon. Puneti bucatile de curmale, goji si amestecati usor. Intr-un bol, turnati cam un sfert din compozitia obtinuta. Adaugati karobul cernut, dar si 2-3 linguri de lapte de cocos, amestecati cu o spatula.

Pregatiti o tava de briose, puneti hartiute in ele. Le umpleti pe 3/4 cu aluatul de mai sus, deasupra presarati caju taiat.

Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 22 de minute. Faceti testul cu scobitoarea preventiv.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Mie mi-au iesit 18 bucati.

Le pastrati intr-o tava acoperita cu folie. Serviti ori de cate ori doriti!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert strudele de post cu mere