Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide

de Rocsi in Torturi, 17 Apr 2019 | 4702 vizualizari

 

Un tort de mare succes, asa a fost denumit. L-am pregatit pentru mama, ca isi serveasca colegele de munca. M-a sunat la pauza si imi zicea: "A fost devorat tortul tau! Pana si de pe carton au luat cu linguritele!" M-am bucurat enorm, pentru ca mereu imi doresc si imi dau toata silinta sa fie delicios tot ceea ce pregatesc, chiar daca aspectul nu este unul wow. Ma bucura fiecare reusita, fiecare vorba buna dupa ce este gustat un preparat facut de mine! Oricum combinatia a fost de vis!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 7 oua
    • 7 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 100 gr lapte batut
    • 11 linguri faina
    • 1 pliculet praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru jeleul de visine:
    • 500 gr visine congelate
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri amidon
    Pentru crema de ciocolata cu unt de arahide:
    • 250 ml frisca lichida
    • 250 gr ciocolata 50% cacao
    • 150 gr unt de arahide
    • 4 linguri lapte
    • 1 lingurita esenta de rom
    Pentru crema mascarpone:
    • 500 gr mascarpone
    • 3 linguri zahar pudra
    • coaja rasa de la o portocala
    • 2 lingurite vanilie
    In plus:
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 gr smantana de tara
    • 2 linguri zahar pudra
    • suc de portocale natural pentru insiropat blatul
    • trandafiri din zahar
    • bilute din pasta de zahar
    • fluturi din napolitana
    • perlute
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide:

Blatul: Separati 5 oua. Galbenusurile si cele doua oua, le mixati impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati uleiul, apoi vanilia si laptele batut. Incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le bateti cu un praf de sare, pana devin spuma. Le adaugati peste compozitia de galbenusuri, le amestecati usor cu o spatula de silicon. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm, turnati blatul si il nivelati. Il introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru circa 35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor. Il lasati sa se raceasca, il taiati in 3 foi. Eu obisnuiesc sa coc foile de blat separat, pentru ca asa stiu ca ies egale.

Jeleul de visine: Intr-o cratita puneti visinele cu zaharul. Transferati cratita pe foc, lasati sa fiarba 3-4 minute. Amidonul il dizolvati cu 3-4 linguri apa rece, il turnati peste visine, amestecati pana se ingroasa. Il luati de pe foc cand este gata. Asezati prima foaie de blat pe platou si un inel detasabil in jurul sau. Insiropati cu suc de portocale, turnati jeleul cald si il nivelati. Il acoperiti cu folie si il dati la frigider pentru a se inchega.

Crema de ciocolata cu unt de arahide: Intr-un vas de inox puneti ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida. Transferati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Cand este gata, luati vasul de pe foc, dati crema la frigider 3-4 ore. Dupa acest timp, o scoateti de la rece si o mixati. Adaugati untul de arahide de la temperatura camerei, esenta de rom. Am adaugat si putin lapte, ca mi s-a parut cam densa crema.

Crema de mascarpone: Mascarponele rece il mixati cu zaharul pudra. Adaugati coaja rasa de portocala si vanilia. Scoateti tortul de la frigider, peste jelul inchegat puneti crema de mascarpone, o nivelati. Asezati foaie de blat, o insiropati, puneti crema de ciocolata, o nivelati, apoi ultima foaie de blat si o insiropati. Dati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte. Frisca lichida rece, o mixati pana isi dubleaza volumul. Adaugati zaharul pudra, smantana, mai mixati putin, cat sa fie incorporate toate. Dupa ce tortul a stat la rece, il scoateti din frigider, indepartati inelul detasabil. Imbracati tortul in frisca, iar pe margine ii faceti cateva moate cu un pos. Din pasta de zahar verde, faceti niste bile, pe care le asezati pe margine. In rest, decorati dupa preferinte sau cum este al meu, daca va place. Il mai dati o ora la rece. Acum poate fi portiona si servit!

Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort pufos si crocant