Mancare de mazare cu carne

de Rocsi in Porc, 24 Sep 2010 | 27368 vizualizari

 

Chiar nu mai stiam ce sa fac de mancare...si cum nu am facut de mult mazare cu carne m-am gandit sa fac....si bineinteles daca nu am facut demult si imi era dor am mancat mai multisor....

 

INGREDIENTE

  • 750 gr muschi de porc fara grasime
  • un borcan mare de mazare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • jumatate ardei galben
  • jumatate ardei rosu
  • 2 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • piper
  • vegeta
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu carne:

muschiul de porc se spala bine,se taie bucatele si se lasa putin la scurs.

intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei.

cand s-a incins se adauga carnea.

se rumeneste putin 3-4 min apoi se pune apa cat sa acopere bine carnea.

lasam sa fiarba circa 15-20 min.

in aceste timp pregatim legumele.

ceapa curatata,spalata si tocata marunt.

morcovul curatat,spalat si taiat rondele.

ardeiul rosu si galben spalat si taiat cubulete.

dupa ce a fiert carnea in acest timp adaugam legumele.

mazarea se spala bine (incercati-o cat e de fiarta..daca e fiarta bine o puneti mai la urma ,daca nu o puneti o data cu legumele).

dupa ce a mai fiert 10-15 min adaugam si mazarea spalata.

condimentam cu piper si vegeta.

dam 4-5 clocote si adaugam si pasta de tomate.

mai lasam sa fiarba de cateva ori si e gata pentru a fi servita.

ne punem portia in farfurie,prasaram niste patrunjel verde tocat marunt si numai buna sa mancam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Adinacarla 1

05.10.2010, 12:57

yam, yam si eu la masa...cam tarziu...dar savurez

MariusPopa 1

04.06.2018, 20:31

ardel galben rosuin mancarea de mazare?! vegeta, linga toate legumele alea?! ESTI UN KILER, nu bucatar!

Rocsi 1

05.06.2018, 11:13

Cu 8 ani in urma, da, foloseam vegeta, pentru ca asa consideram atunci si credeam ca este ok. Anii au trecut, am mai prins experienta si acum folosesc amestec natural de legume. Si da, folosesc ardei la mancarea de mazare, pentru ca noua ne place, dar pe dumneavoastra nu va obliga nimeni sa il folositi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu mamaliguta