Castraveti murati

de Rocsi in Muraturi, 4 Sep 2010 | 11262 vizualizari

 

Este reteta ce mama mereu o pune...insa acum pun eu si folosesc aceeasi reteta pentru ca ne si plac si tin foarte bine,..pot sa zic ca am avut de anul trecut in toamna pana acum in iunie si nu s-au inmuiat deloc.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti micuti
  • 5 linguri sare mare
  • 2 morcovi
  • 6-7 catei usturoi
  • 1 ardei iute
  • marar
  • stejar frunze
  • 1 hrean
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

1.

castravetii se spala foarte bine.

se aseaza intr-un borcan de 5 kg.(sau puteti sa ii puneti in borcanele mici).

intr-o oala se pun 5 litri apa si 5 linguri de sare mare.

se pun pe foc si lasam pana da cateva clocote.

apa fierbinte se pune peste castraveti in borcan si se acopera cu ciolofan.

aceasta prima operatiune se face seara.

2.

a doua zi,dimineata ,se scurge zeama din borcan ,se pune in oala si se pune iar pe foc si se dau 2-3 clocote.

se toarna iar apa fierbinte peste castraveti.

morcovul se curata se taie rondele.

greanul se curata si se taie bucati.

ardeiul iute se curata de seminte si se taie bucatele.

usturoiul se curata si se taie felii.

acestea se pun in borcan .

apoi deasupra s epun si funzele de stejar,mararul si frunzele de telina.

se acopera cu ciolofan,se leaga la gura borcanul si se lasa pana a doua zi in bucatarie.

apoi ii pastrati intr-un loc rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mena29 1

06.09.2010, 18:31

Felicitari Rocsi

ionix 1

07.09.2010, 09:37

aştia-n saramură sunt favoriţii lui Bogdan... eu-mi pun de aia bulgăreşti... în oţet...

Rocsi 1

07.09.2010, 11:10

multumesc mena si adinacarla....tu mai puneam si eu in otet dar nu prea ne plac...ii preferam in saramura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet