Rulada de capsuni

de susu in Prajituri, 17 Mai 2010 | 4707 vizualizari

 

oruld

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 10 portii:  
  • Aluatul -
  • 1 lamaie,
  • 5 oua,
  • 75 g zahar,
  • 50 g faina,
  • 50 g amidon,
  • 1 priza sare,
  • zahar pentru pudrat.  
  • Umplutura:
  • 250 g capsuni,
  • 2 plicuri gelatina a 15 g (dr. Oetker),
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 3 linguri sirop de fructe,
  • 300 g iaurt cu capsuni,
  • 150 g frisca,
  • zahar pudra pentru presarat.  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de capsuni:

Mod de preparare:

 

 Se incinge cuptorul la 200gr..

Pentru aluat: se spala lamaia, se zvanta si i se rade coaja. Se bat bine - cu mixerul - ouale, zaharul si coaja de lamaie (circa 8 minute), pana ce devin cremoase, dupa care se incorporeaza faina, sarea si amidonul. Se intinde aluatul pe o tava tapetata cu hartie si se coace 10-12 minute, pana ce se rumeneste. Se ia un stergar mare de bucatarie, se umezeste si se presara cu zahar. Se rastoarna pe el aluatul copt, se indeparteaza hartia, se ruleaza aluatul cu ajutorul stergarului si se lasa sa se raceasca.

Pentru umplutura: Se spala capsunile, se curata, se taie in doua si se maruntesc cu mixerul (un piure nu chiar fin). Se adauga 1 plic de gelatina si se amesteca in continuare, exact 1 minut. Abia apoi se incorporeaza 1 lingura de sirop si 1 lingura de zeama de lamaie si se pune piureul deoparte. Se mixeaza si iaurtul de capsuni impreuna cu restul de gelatina (1 minut), se incorporeaza zeama de lamaie si siropul ramase si apoi frisca batuta. Se unge aluatul copt cu jumatate din piureul de capsuni, lasandu-se o margine lata de 2 cm de jur imprejur. Deasupra se intinde crema de iaurt si peste ea se presara, din loc in loc, piureul ramas. Se da blatul circa 10 minute la rece, se ruleaza din nou cu ajutorul stergarului, se pune rulada pe un platou si se tine la rece cel putin 4 ore, eventual peste noapte. Se serveste pudrata cu zahar si taiata felii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

susu 1

18.05.2010, 10:53

nu mai am Nadina

lia maria 1

18.05.2010, 10:57

vai ce bunatate am salvat-o si trebue sa o incerc 5 furculite au pornit in graba mare spre tine

Dana Cristea - pusikmea 1

19.05.2010, 07:37

arata tare bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu capsuni si ciocolata