Compot de prune

de Rocsi in Sirop / Compot, 4 Sep 2010 | 8943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune mai tari
  • 2 linguri si jumatate zahar la un borcan de 800 gr
  • conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele.

acestea se aleg sa fie mai tari,nu crude,dar sa nu fie moi.

borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se scurg bine.

in fiecare borcan se pun 4-5 prune(eu am avut mai mari,daca sunt mai mici puneti cat sa umpleti borcanele cam pe jumatate cu prune).

intr-o oala se pune apa(masurati cu un borcan ca sa stiti cantitatea exacta) si 2 linguri jumatate de zahar pentru fiecare borcan de compot.

se lasa pe foc pana ce se topeste zaharul.

acest sirop se repartizeaza in borcane,se pune cate un strop de conservant si se infileteaza capacele bine.

se inveleste fiecare borcan in hartie,se aseaza intr-o oala ,puneti apa cat sa acoperiti borcanele,puneti un prosop de bucatarie deasupra si puneti la sterilizat .

le lasati pe foc pana ce vedeti ca de acolo unde ati rupt coditele prunelor ,acestea se crapa.

se lasa in apa fierbinte pana a doua zi,apoi le dati la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (8)

Rocsi 1

07.09.2010, 11:11

pai sa pui mana sa iti faci k e bun bun

ionix 1

07.09.2010, 11:16

pai sa stii ca fac... as pune indulcitor in loc de zahar dar nu stiu daca tine...

Rocsi 1

07.09.2010, 11:29

nu stiu sincer..nu ma pricep....

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de cirese