Nu prea aveam eu chef de scris dar am vazut ca unele fete se gandesc la sarmalele mele ...asa ca fac un mic efort si scriu reteta
varza o spalam bine ,ii scoatem cotorul.
intr-o oala punem niste apa,borsul si sare si o punem pe foc la fiert.
cand incepe sa fiarba se pune varza cu gaura de la cotor in jos ,o lasam putin sa se desfaca frunzele.
o intoarcem apoi si desfacem frunzele rand pe rand.
frunzele scoase le trecem pe sub jetul de apa rece pentru a stopa fierberea.
umplutura:
ceapa se curata si se toaca marunt.
morcovul se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
rosiile se curata si le dam pe razatoarea mica sau prin blender.
gogosarul se scutura de toate semintele si se da prin blender.
mararul si patrunjelul le spalam,le indepartam cozile si le tocam marunt.
intr-o tigaie se pune ulei(ceva mai mult).
se pune ceapa si se inmoaie 10 min.
apoi punem si inmuiem si morcovul 10 min peste ceapa.
dupa punem rosiile date pe razatoare si pasta de tomate.
amestecam bine toate iar la urma adaugam si carnea .
amestecam bine de tot toate ingredientele si mai lasam cam 5 min pe foc.
aceasta compozitie o turnam intr-un lighenas.
orezul il spalam in multe ape fierbinti.
il punem si acesta in lighean.
mai adaugam:gogosarul dat prin blender,cele 2 oua,piper si vegeta dupa gust,patrunjel si marar verde tocat.
invartim bine compozitia.
ne pregatim frunzele si incepem sa rulam sarmalutele.
pe fundul oalei in care vom fierbe sarmalele ,asezam niste frunze de varza apoi incepem sa asezam sarmalele montate.
dupa ce am umplut oala,punem si deasupra niste frunze de varza,presaram niste patrunjel tocat si adaugam apa cam cat sa acoperim sarmalele.
incingem cuptorul si bagam oala in cuptor la foc mic.
cand sunt gata serviti cu ce doriti:smantana,mamaligura,ardei iute,iaurt....orice va place...
imi pare rau ca nu am poze din momentul prepararii dar am avut asa multa treaba ca nu mi-a mai ars de facut poze...