Saptamana trecuta voiam sa fac ceva pentru week-end si nu stiam ce..am rasfoit o carte de bucate si am gasit aceasta reteta...atat pot sa zic ca sunt delicioase,in timp ce le coceam era o aroma in toata casa nemaipomenita....
intr-o tigaita se pune untul la topit dar fara sa se infierbante,doar cat sa se topeasca.
albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si esenta de rom.
apoi se adauga galbenusurile treptat.
dupa care turnam untul topit.
dupa ce amestecam bine aceste ingrediente ,adaugam coaja rasa de la o portocala ,
praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,stafidele iar la urma faina .
se omogenizeaza bine toate ingredientele.
nucile le prajim putin intr-o tava in cuptor apoi le maruntim cu un cutit.
aprindem cuptorul aragazului si il lasam sa se incinga.
luam o tava de briose ,o ungem cu margarina si punem si hartiute(daca avem,daca nu lasam asa doar unsa).
se pune cate o lingura de compozitie in fiecare forma.
deasupra presaram nuci tocate.
dam tava in cuptor pentru 25-30 min. la foc potrivit.
cand sunt gata le scoatem.le lasam sa se raceasca si le servim fie simple fie cu topping de ciocolata.