Pizza de post

de Rocsi in Pizza, 25 Mar 2011 | 4992 vizualizari

 

Aveam o pofta nebuna de pizza,si cum mama posteste am zis mai intai sa ii pregatesc ei o pizza de post si apoi pentru mine...si a iesit o minunatie..cel putin asa a zis mama..

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 200 ml apa minerala
  • 20 gr drojdie
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • faina cat cuprinde
  • umplutura:
  • 1 carnacior de post
  • 3-4 ciuperci intregi conservate
  • 1 pumn de ghebe fierte
  • 7-8 masline
  • 4-5 felii ardei rosu
  • 1 rosie
  • 1 canita suc tomat
  • piper
  • patrunjel uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de post:

Mai intai pregatim blatul:

intr-un bol punem apa minerala putin calduta,praful de sare si uleiul.

drojdia o frecam cu putin zahar si o adaugam in bol.

la urma adaugam faina treptat,pana obtinem un aluat usor de modelat si nelipicos.

il lasam la odihnit 10-15 minute.

preparam ingredientele pentru umplutura:

carnaciorul il taiem rondele.

ciupercile le spalam bine si le taiem felii.

ghebele le tocam ,dar nu prea marunt.

maslinele le facem feliute.

rosia o spalam si o taiem felii pe rotund.

pregatim pizza:

luam cam jumatate din aluat,il intindem putin si ii dam forma rotunda.

il intepam din loc in loc si asezam blatul intr-o tava rotunda ,unsa cu putina margarina.

sucul de rosii il amestecam cu putin patrunjel verde uscat si piper.

cu acest sos ungem blatul.

apoi asezam ingredientele:carnaciorii,ciupercile,ghebele,feliile de ardei rosu,maslinele si deasupra rosiile.

dam tava in cuptorul incins si o lasam acolo pana e copt blatul.

daca gasiti niste branza de post puteti pune si branza(eu una uitasem de branza si nu am cumparat))).

pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

26.03.2011, 19:21

Super...are si carnacior arata tare bine chiar asa de post

Rocsi 1

26.03.2011, 20:56

mena,ruxy

adry88 1

21.05.2011, 12:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza salami cu porumb