Invartita moldoveneasca

de Rocsi in Prajituri, 17 Apr 2011 | 21115 vizualizari

 

Am vrut sa fac simpla cu gem,dar pana la urma am pus si nuca si am si impletit-o putin..ziceai ca sunt niste mini cozonacei..e de post dar delicioasa!!!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 600 gr faina
  • 1 lingura si jumatate margarina la pachet
  • 5 linguri zahar
  • 25 gr drojdie
  • circa 200 ml lapte soia pentru framantat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de portocala rasa
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 1 borcan 400 gr gem prune
  • 1 castronel nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom
  • 1-2 linguri zahar pudra

pentru uns:

  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita moldoveneasca:

Aluatul:

Punem faina intr-un bol.

mixam margarina cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste.

drojdia o punem intr-un castron,punem o lingurita zahar si o amestecam pana ce drojdia se dizolva.

turnam margarina mixata si drojdia dizolvata peste faina.

le amestecam putin cu mana.

laptele de soia il punem putin pe foc,cat sa fie caldut,nu cald.

adaugam si esenta ,coaja de portocala si praful de sare.

le incorporam bine de tot.

apoi incepem sa punem cate putin lapte,si framantam bine,pana obtinem consistenta dorita a aluatului.

acoperim bolul cu aluat si il lasam la dospit,pana isi dubleaza volumul.

umplutura:

amestecam nuca macinata cu zaharul pudra,cacaua si esenta.

apoi punem si gemul si le incorporam bine.

Cele doua linguri de zahar pentru uns,le punem intr-un ibric .

cand s-a caramelizat il stingem cu putina apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul.

Incepem sa preparam invartita:

o puteti face simpla ,doar rulata sau impletita(eu am facut impletita).

impartim aluatul in 4 parti egale.

presaram pe masa de lucru niste faina alba.

intindem cu sucitotul o foaie,o ungem cu umplutura (pe acesta tot in 4 o impartim) si rulam foaia.

mai facem inca o foaie umpluta,iar cele doua suluri le impletim.

la fel procedam si cu cealalta.

ungem niste tavi de chec cu margarina si le tapetam cu hartie de copt.

asezam invartitele in tavi si le ungem cu siropul de zahar ars.

dam tavile in cuptorul incins,la o temperatura potrivita ,si le lasam acolo pana sunt coapte.

dupa vreo 20 de minute de stat in cuptor,le mai scoatem o data si le ungem cu sirop de zahar ars.

cand sunt gata le scoatem la racorit,si le ungem cu amestec de ulei si sirop de zahar ars.

le presaram cu zahar pudra si cand s-au racit le acoperim cu un prosop de bucatarie curat

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Musuroi ciocolatos