Am vazut atatea clatite saptamana asta pe bucataras si mi s-a facut pofta..asa ca m-am pus pe facut,dar sunt de post..
Intai de toate stoarcem portocalele pentru a obtine sucul.
inr-un bol amestecam sucul ,apa minerala si zaharul pudra.
invartim cu un tel pana se dizolva zaharul.
adaugam praful de sare,esenta de vanilie,coaja de portocala rasa si le incorporam.
punem si praful de copt.
la urma incepem sa adaugam faina,treptat,pana am obtinut compozitia dorita.
luam o tigaie,o ungem cu o pensula cu un strop de ulei.
o punem pe aragaz,si cand s-a incins incepem sa facem clatitele.
mai ungem tigaia cu ulei din cand in cand,nu prea des.
cand sunt gata le umplem cu gem.
asezam pe o farfurie,ornam cu topping de ciocolata si bombonele colorate.
astfel ati obtinut un desert de post,foarte bun!!!!!!!