Clatite cu suc de portocale

de Rocsi in Prajituri, 19 Mar 2011 | 7068 vizualizari

 

Am vazut atatea clatite saptamana asta pe bucataras si mi s-a facut pofta..asa ca m-am pus pe facut,dar sunt de post..

 

INGREDIENTE

  • 1 cana suc de portocale(din 3-4 portocale il obtineti)
  • 1 cana si jumatate apa minerala
  • 2 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina(mia mi-a intrat cam jumatate de unga,deci cam 500 gr)
  • un praf de sare
  • ulei
  • dulceata(eu am folosit de gutui si de prune)
  • topping de ciocolata
  • bombonele decorative
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu suc de portocale:

Intai de toate stoarcem portocalele pentru a obtine sucul.

inr-un bol amestecam sucul ,apa minerala si zaharul pudra.

invartim cu un tel pana se dizolva zaharul.

adaugam praful de sare,esenta de vanilie,coaja de portocala rasa si le incorporam.

punem si praful de copt.

la urma incepem sa adaugam faina,treptat,pana am obtinut compozitia dorita.

luam o tigaie,o ungem cu o pensula cu un strop de ulei.

o punem pe aragaz,si cand s-a incins incepem sa facem clatitele.

mai ungem tigaia cu ulei din cand in cand,nu prea des.

cand sunt gata le umplem cu gem.

asezam pe o farfurie,ornam cu topping de ciocolata si bombonele colorate.

astfel ati obtinut un desert de post,foarte bun!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu miere, nuci, alune...si gem