Pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie.
il taiem in 5-6 bucati.
luam un ciocan de snitele si batem putin fiecare bucata.
condimentam fiecare bucatata de pui cu sare,piper ,boia de ardei dulce si presaram si putin patrunjel uscat.
luam un grill,punem 1 lingura ulei si il intidem cu un penson pe toata suprafata.
il punem pe foc la incins.
punem bucatile de piept si le rumenim pe ambele parti.
lasam la foc mic ca sa se patrunda bine.
SOSUL:
punem intr-o cratita untul la topit.
apoi punem faina si amestecam repede sa nu fac cocoloase.
cand s-a amestecat bine punem laptele ,treptat,pana obtineti consistenta dorita,mai gros sau mai subtire.(eu l-am facut undeva intre gros si subtire si am pus 1 cana lapte).
condimentam cu sare si piper.
il lasam sa fiarba la foc mic,timp in care invartim mereu in el.
mai spre final punem si smantana .
mai dam 3-4 clocote si inchidem aragazul.
asezam puiul pe farfurie iar deasupra punem sos.
luam niste patrunjel verde,il spalam si il tocam.
presaram deasupra mancarii.
eu am servit si cu salata de varza.....