Mi-a povestit o doamna de reteta asta si m-a tentat de cum am auzit de ea...pot sa va zic ca e cea mai buna pasca pana in momentul de fata pe care am mancat-o vreodata!!!Pare dificil de facut la prima vizualizare ,dar e foarte usor de realizat.
Intai de toate operatiunile ,cu o seara inainte pregatiti smantana.
intr-un bol puneti faina de porumb.
peste faina puneti o sita ,iar pe sita un prosop de bucatarie curat.
turnati in acel prosop smantana si o lasati pana a 2 a zi,dimineata,si se scurge bine.
dimineata o luati din prosop(ea se strange ca un ghem,se face ca o crema de branza)si o puneti in frigider.
Acum incepem prepararea propriu-zisa a pastii:
blat:
amestecam galbenusul cu zaharul si untul,pana ce zaharul se topeste.
apoi punem smantana si uleiul si le amestecam bine.
la urma punem praful de copt,esenta si faina treptat.
amestecam bine toate ingredientele.
punem aluatul intr-o punguta si il dam putin la frigider.
umplutura branza:
batem ouale spuma cu zaharul.
amestecam branza bine cu mana(sa nu ramana bucati mari),iar peste ea turnam ouale batute.
adaugam faina,gris,coaja de lamaie,esenta,stafidele si spraful de copt.
incorporam bine ingredientele si obtinem o crema de branza.
crema de smantana:
mixati smantana scursa bine.
apoi o mixam cu zaharul treptat.
adaugam si galbenusurile unul cate unul.
la urma punem faina,grisul si esenta.
le mai mixam putin cat sa le incorporam.
Luam o tava mare de aragaz.
o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
luam aluatul si intindem o foaie subtire pe care o asezam pe fundul tavii,si o intepam cu furculita din loc in loc.
turnam branza si o intindem uniform.
peste branza punem crema de smantana si o uniformizam.
dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.
albusurile le batem spuma,tare.
apoi adaugam si zaharul treptat ,apoi nuca macinata.
Cu 10 minute inainte de a fi gata pasca,o scoatem din cuptor si intindem bezeaua pe intreaga suprafata.
o mai dam putin la cuptor cat sa prinda o crusta aurie.
cand e gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.
serviti pentru ca e nemaipomenit de delicioasa!!!!