Prajitura cu cappucino si branza

de Rocsi in Prajituri, 1 Mar 2011 | 5975 vizualizari

 

Daca tot a venit Martisorul am zis sa va ofer si eu ceva dulce..nu e nimic sofisticat sau iesit din comun,dar va ofer cu multa dragoste...O PRIMAVARA FRUMOASA,PLINA DE BUCURII,MULTE FLORI SI MULTA,MULTA IUBIRE!!!!!inpriratie Ionix..te pup draga mea!!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua + 1 albus
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate lapte
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri cappucino de ciocolata
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 17-20 linguri faina cu varf
  • UMPLUTURA:
  • 1 kg si 200 branza de vaci
  • 4 oua
  • 3 sferturi cana de zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o portocala
  • 1-2 linguri faina(daca branza nu e scursa bine)
  • nuca de cocos
  • topping de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cappucino si branza:

Ouale (la temperatura camerei) le separam.

albusurile le batem spuma cu zaharul,treptat.

adaugam galbenusurile,unul cate unul si le incorporam bine in albusuri.

punem laptele si esenta de rom si amestecam.

apoi adaugam praful de copt,cappucino si le incorporam bine.

la urma incepem s apunem faina treptat si ultima data turnam si cacaua.

incorporam bine toate.

umplutura:

branza o framantam bine de tot.

mixam spuma ouale cu zaharul si le turnam peste branza.

apoi punem zaharul vanilat,coaja de portocala si faina daca e nevoie(la mine nu a fost nevoie ca am avut o banza bine scursa si cremoasa) .

luam o tava dreptunghiulara o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

turnam 3 sferturi din compozitie in tava.

punem branza cu o lingura,din loc in loc.

restul de compozitie de blat,il turnam deasupra,peste branza.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita pana ce prajitura este coapta.

cand e gata o scoatem din cuptor,si o lasam sa se raceasca.

cand e rece o ungem cu putin topping de ciocolata ,cu un pensonas si presaram nuca de cocos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cappucino si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală