Aluat:
1. Fierbi morcovul si il faci piure apoi il lasi sa se raceasca.
2. Pune intr-un bol 300 g faina, faci o adancitura in mijloc, adaugi sarea, piureul de morcov si apa si amesteci bine pana cand obtii un aluat lipicios. Framanti bine si inglobezi treptat restul de faina (50g )....
Aluat: Maia: pui drojdia intr-un vas, o amesteci cu 1 lingurita zahar, o dizolvi cu 200 ml apa calda, ii adaugi 4 liguri faina si amesteci bine. Lasi la dospit 10 minute intr-un loc cald lipsit de curenti.
Intr-un vas cerni restul de faina, faci o adancitura in mijlocul acesteia si adaugi...
1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine.
3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi sarea, amestecul de la pasul anterior si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteci cu o lingura...
1. Pune fasolea in apa cu putina sare si lasa sa dea un clocot.
2. Spala si curata ceapa, morcovii si telina si taie-le in cuburi impreuna cu ardeiul, apoi le pui in ciorba. Pune si ramura de cimbru si lasa sa fiarba 15-20 minute apoi adauga borsul si mai lasa 5-10 minute la foc potrivit....
1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc, sfarama drojdia si pune-o in adancitura impreuna cu zaharul si cu 100 ml apa calda. Dizolva usor drojdia intre degete in apa calda. Acopera vasul si lasa la dospit 10 min. Adauga restul de apa calda, amesteca cu o lingura, adauga...
1. Pune stixurile intr-un robot si farama-le.
2. Pune ceapa, usturoiul si morcovul in robot separat si pulseaza pana obtii consistenta dorita.
3. Amesteca toate ingredientele intr-un vas incapator.
4. Formeaza chiftele din compozitie si tavaleste-le prin amestecul de pesmet si faina....
1. Spala foarte bine prazul, usuca-l si taiel in bucati de 3-4 cm.
2. Intr-o cratita incinge uleiul, adauga ceapa taiata cubulete si prazul lasa pe foc mic pana cand devin lucioase.
3. Adauga apoi ciupercile spalate, taiate in bucati sau intregi (depinde de marimea lor si de preferintele...
Preparare Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida
1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15 minute. Punem apoi granulele la scurs intr-o sita.
2. Tocam cubulete morcovul, telina si ceapa si...
1. Bagam separat ceapa, morcovul si ardeiul copt in robot sau le dam prin masina de tocat.
2. Punem toate ingredientele intr-un vas incapator si amestecam bine.
3. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.
4. Formam din compozitie chiftele, le dam prin pesmet si le punem intr-o tava...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 170 grade celsius.
2. Topim ciocolata pe bain marie.
3. Cu ajutorul unui mixer vertical pasam bananele.
4. Punem peste banane ciocolata topita si mixam bine.
5. Adaugam apa minerala si uleiul si mixam. Punem apoi faina amestecata cu...
1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade celsius.
2. Pune ingredientele uscate (faina, zaharul, pudra de portocale, pomelo, scortisoara) intr-un bol si amesteca-le.
3. Adauga peste ingredientele uscate apa amestecata cu ulei, si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un...
1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia impreuna cu 2 lingurite zahar si o dizolvam cu 300 ml apa. Acoperim vasul cu un prosop si lasam 20 min la dospit.
2. Turnam restul de apa, zaharul si pudra de portocale in compozitie si framantam.
3. Presaram...
1. Cartofii curatati de coaja, spalati, taiati in 4 si spalati din nou se pun la scurs, apoi se amesteca cu ulei, sare si condimente. Ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii introducem in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pana cand se rumenesc.
2. Sosul...
Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul.
3. Incorporam cu ajutorul unui tel/linguri in ingredientele uscate apa si uleiul. Adaugam apoi dulceata de prune si bicarbonatul stins...
1. Intr-un vas preparam o maia dizolvand drojdia in 300 ml apa calduta. Adaugam peste aceasta 1 lgt zahar si 3 lg faina de grau si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie stretch si o lasam la dospit intr-un loc caldut, lipsit de curenti 15-20 min.
2. Din faina ramasa dam deoparte 100 g, iar...
1. Mai intai facem piureul punand merele curatate de seminte si cotor (daca vreti puteti sa curatati si coaja, insa va sfatuiesc sa nu o faceti fiindca aceasta da un plus de savoare) intr-o cratita impreuna cu apa si zeama de lamaie, punem un capac si lasam la foc mic pana cand merele se...
1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie.
2. Preincalzim cuptorul la 190°C.
3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi adaugam varza taiata marunt condimentele, invartim 2-3 minute si apoi adaugam borsul. Lasam pe foc...
1. Punem o oala cu apa la infierbantat.
2. Spalam loboda, eliminam cotoarele si o punem la oparit in vasul cu apa fierbinte pentru 2-3 minute. O scoatem apoi in apa rece, iar dupa ce s-a racit o stoarcem si o tocam/taiem cu cutitul.
3. Spalam frunzele de vita de vie si le oparim 1-2...
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
2. Tocam ceapa, leurda si rosiile.
3. Zdrobim cateii de usturoi, iar morcovul il razuim apoi le amestecam cu restul ingredientelor.
4. Luam cate o lingurita din compozitie si formam bilute, care le vom da prin taratea de grau.
5. Punem...
1. Tocam separat ceapa, morcovul si varza, manual sau cu robotul. :)
2. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam ceapa, iar cand devine translucida punem morcovul si foaia de dafin. Lasam la foc potrivit pana cand acesta se inmoaie. Adaugam pasta de tomate, amestecam si mai lasam 5...
1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa cateva ore (eu am lasat-o peste noapte).
2. O spalam din nou si o punem la fiert in apa cu 1 lgt sare. Dupa ce da cateva clocote, aruncam apa si o inlocuim cu alta curata (fierbinte). Dupa ce au fiert punem boabele intr-o sita si le lasam la...
1. Fierbem soia in apa cu sare timp de 20 minute.
2. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
3. Stoarcem apa si punem soia intr-un vas.
4. Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il stoarcem de apa si apoi il punem peste soia.
5. Curatam cartofii (cel fiert si...
1. Fasolea calduta o punem impreuna cu apa intr-un vas si o pasam cu blender-ul vertical.
2. Incorporam legumele uscate, uleiul, sarea si piperul cu ajutorul unei spatule.
3. Dupa ce s-a mai racorit incorporam si usturoiul pisat.
4. Taiem painea cu ajutorul unei forme pentru biscuiti si...
1. Soia o punem la fiert conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce a fiert, o scoatem la scurs intr-o sita si o presam ca sa elimine excesul de apa.
2. Conopida o spalam si desfacem buchetelele. O punem intr-un vas non-aderent impreuna cu ceapele taiate cuburi, vinul, ierburile de...
1. Punem soia la inmuiat in apa clocotita vreo 20 minute.
2. Spalam orezul in cateva ape si il lasam deoparte.
3. Tocam varza la robot, o scoatem intr-un vas si o amestecam cu 1 lgt sare. O lasam deoparte.
4. Bagam in robot ceapa si morcovii si le punem intr-un vas mai mare. La fel...
1. Spalam buretii si ii taiem fasii.
2. Ceapa o curatam si o punem la "calit" intr-o lingura de apa. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam fasiile de pleurotus si punem capacul. Lasam la foc potrivit 10-15 min.
3. Adaugam rosia fara pielita, zdrobita si mai lasam pe foc inca 10 min....
Aluat
1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut 15-20 min.
2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.
3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta ...
Mancare de post - Galuste cu soia
Aluat: 1. Fierbi morcovul si il faci piure apoi il lasi sa se raceasca. 2. Pune intr-un bol 300 g faina, faci o adancitura in mijloc, adaugi sarea, piureul de morcov si apa si amesteci bine pana cand obtii un aluat lipicios. Framanti bine si inglobezi treptat restul de faina (50g )....
Desert mucenici moldovenesti umpluti de post
Aluat: Maia: pui drojdia intr-un vas, o amesteci cu 1 lingurita zahar, o dizolvi cu 200 ml apa calda, ii adaugi 4 liguri faina si amesteci bine. Lasi la dospit 10 minute intr-un loc cald lipsit de curenti. Intr-un vas cerni restul de faina, faci o adancitura in mijlocul acesteia si adaugi...
Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)
1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine. 3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi sarea, amestecul de la pasul anterior si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteci cu o lingura...
Ciorba de fasole pastai
1. Pune fasolea in apa cu putina sare si lasa sa dea un clocot. 2. Spala si curata ceapa, morcovii si telina si taie-le in cuburi impreuna cu ardeiul, apoi le pui in ciorba. Pune si ramura de cimbru si lasa sa fiarba 15-20 minute apoi adauga borsul si mai lasa 5-10 minute la foc potrivit....
Mancare de post -Colac cu vinete
1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc, sfarama drojdia si pune-o in adancitura impreuna cu zaharul si cu 100 ml apa calda. Dizolva usor drojdia intre degete in apa calda. Acopera vasul si lasa la dospit 10 min. Adauga restul de apa calda, amesteca cu o lingura, adauga...
Chiftele de vinete la cuptor (de post)
1. Pune stixurile intr-un robot si farama-le. 2. Pune ceapa, usturoiul si morcovul in robot separat si pulseaza pana obtii consistenta dorita. 3. Amesteca toate ingredientele intr-un vas incapator. 4. Formeaza chiftele din compozitie si tavaleste-le prin amestecul de pesmet si faina....
Mancare de praz cu ciuperci si masline
1. Spala foarte bine prazul, usuca-l si taiel in bucati de 3-4 cm. 2. Intr-o cratita incinge uleiul, adauga ceapa taiata cubulete si prazul lasa pe foc mic pana cand devin lucioase. 3. Adauga apoi ciupercile spalate, taiate in bucati sau intregi (depinde de marimea lor si de preferintele...
Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida
Preparare Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida 1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15 minute. Punem apoi granulele la scurs intr-o sita. 2. Tocam cubulete morcovul, telina si ceapa si...
Chiftele de ghebe, la cuptor
1. Bagam separat ceapa, morcovul si ardeiul copt in robot sau le dam prin masina de tocat. 2. Punem toate ingredientele intr-un vas incapator si amestecam bine. 3. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. 4. Formam din compozitie chiftele, le dam prin pesmet si le punem intr-o tava...
Prajitura cu banane si ciocolata (de post)
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 170 grade celsius. 2. Topim ciocolata pe bain marie. 3. Cu ajutorul unui mixer vertical pasam bananele. 4. Punem peste banane ciocolata topita si mixam bine. 5. Adaugam apa minerala si uleiul si mixam. Punem apoi faina amestecata cu...
Chec aromat, de post
1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade celsius. 2. Pune ingredientele uscate (faina, zaharul, pudra de portocale, pomelo, scortisoara) intr-un bol si amesteca-le. 3. Adauga peste ingredientele uscate apa amestecata cu ulei, si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un...
Desert cei mai pufosi mucenici de post
1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia impreuna cu 2 lingurite zahar si o dizolvam cu 300 ml apa. Acoperim vasul cu un prosop si lasam 20 min la dospit. 2. Turnam restul de apa, zaharul si pudra de portocale in compozitie si framantam. 3. Presaram...
Cartofi taranesti cu sos vedeta
1. Cartofii curatati de coaja, spalati, taiati in 4 si spalati din nou se pun la scurs, apoi se amesteca cu ulei, sare si condimente. Ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii introducem in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pana cand se rumenesc. 2. Sosul...
Boema (de post)
Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul. 3. Incorporam cu ajutorul unui tel/linguri in ingredientele uscate apa si uleiul. Adaugam apoi dulceata de prune si bicarbonatul stins...
Coronite cu scortisoara (de post)
1. Intr-un vas preparam o maia dizolvand drojdia in 300 ml apa calduta. Adaugam peste aceasta 1 lgt zahar si 3 lg faina de grau si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie stretch si o lasam la dospit intr-un loc caldut, lipsit de curenti 15-20 min. 2. Din faina ramasa dam deoparte 100 g, iar...
Prajiturele integrale, cu piure de mere
1. Mai intai facem piureul punand merele curatate de seminte si cotor (daca vreti puteti sa curatati si coaja, insa va sfatuiesc sa nu o faceti fiindca aceasta da un plus de savoare) intr-o cratita impreuna cu apa si zeama de lamaie, punem un capac si lasam la foc mic pana cand merele se...
Crumble sarat, cu varza
1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie. 2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi adaugam varza taiata marunt condimentele, invartim 2-3 minute si apoi adaugam borsul. Lasam pe foc...
Sarmalute cu verdeturi
1. Punem o oala cu apa la infierbantat. 2. Spalam loboda, eliminam cotoarele si o punem la oparit in vasul cu apa fierbinte pentru 2-3 minute. O scoatem apoi in apa rece, iar dupa ce s-a racit o stoarcem si o tocam/taiem cu cutitul. 3. Spalam frunzele de vita de vie si le oparim 1-2...
Chiftele de ciuperci cu leurda
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Tocam ceapa, leurda si rosiile. 3. Zdrobim cateii de usturoi, iar morcovul il razuim apoi le amestecam cu restul ingredientelor. 4. Luam cate o lingurita din compozitie si formam bilute, care le vom da prin taratea de grau. 5. Punem...
Sarmale de post
1. Tocam separat ceapa, morcovul si varza, manual sau cu robotul. :) 2. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam ceapa, iar cand devine translucida punem morcovul si foaia de dafin. Lasam la foc potrivit pana cand acesta se inmoaie. Adaugam pasta de tomate, amestecam si mai lasam 5...
Chiftele de fasole
1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa cateva ore (eu am lasat-o peste noapte). 2. O spalam din nou si o punem la fiert in apa cu 1 lgt sare. Dupa ce da cateva clocote, aruncam apa si o inlocuim cu alta curata (fierbinte). Dupa ce au fiert punem boabele intr-o sita si le lasam la...
Chiftelute de soia si dovlecel (la cuptor)
1. Fierbem soia in apa cu sare timp de 20 minute. 2. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 3. Stoarcem apa si punem soia intr-un vas. 4. Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il stoarcem de apa si apoi il punem peste soia. 5. Curatam cartofii (cel fiert si...
Tartine cu fasole batuta
1. Fasolea calduta o punem impreuna cu apa intr-un vas si o pasam cu blender-ul vertical. 2. Incorporam legumele uscate, uleiul, sarea si piperul cu ajutorul unei spatule. 3. Dupa ce s-a mai racorit incorporam si usturoiul pisat. 4. Taiem painea cu ajutorul unei forme pentru biscuiti si...
Mancare de conopida cu soia
1. Soia o punem la fiert conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce a fiert, o scoatem la scurs intr-o sita si o presam ca sa elimine excesul de apa. 2. Conopida o spalam si desfacem buchetelele. O punem intr-un vas non-aderent impreuna cu ceapele taiate cuburi, vinul, ierburile de...
Sarmalute dietetice, de post
1. Punem soia la inmuiat in apa clocotita vreo 20 minute. 2. Spalam orezul in cateva ape si il lasam deoparte. 3. Tocam varza la robot, o scoatem intr-un vas si o amestecam cu 1 lgt sare. O lasam deoparte. 4. Bagam in robot ceapa si morcovii si le punem intr-un vas mai mare. La fel...
Mancarica de bureti negri
1. Spalam buretii si ii taiem fasii. 2. Ceapa o curatam si o punem la "calit" intr-o lingura de apa. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam fasiile de pleurotus si punem capacul. Lasam la foc potrivit 10-15 min. 3. Adaugam rosia fara pielita, zdrobita si mai lasam pe foc inca 10 min....
Rulada cu ciuperci si urzici
Aluat 1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut 15-20 min. 2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol. 3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta ...