Pate vegetal de naut

de Sylvia in Mancaruri de post, 23 Mar 2016 | 8442 vizualizari

 

  Pentru zilele de post sau pentru zilele in care nu mancati decat vegetale, acest paté este foarte bun si satios perfect pentru micul dejun sau cina. Avantajul este ca este natural fara aditivi si se face in cateva minute.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de naut fiert
  • cozile de la o ceapa verde
  • 2-3 rosii uscate rehidratate
  • putin patrunjel verde
  • fulgi de ardei iute optional
  • sare
  • piper
  • o lingura ulei masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate vegetal de naut:

Prepararea este extrem de simpla, se pun intr-un bol mai inalt nautul fiert ( eu fierb mereu mai mult si il pastrez in cutii in frigider ) care se poate folosi si din conserva , ceapa verde taiata rondele, rosii uscate rehidratate taiata fasii , sarea, piperul si o lingura de ulei de masline. 

  Se mixeaza cu un blender plonjant utilizandu-se funcia pulse pentru a controla viteza, se fac cateva serii de pulsatii pana obtineti consistenta dorita. La final adaugam cativa fulgi de redi iute si patrunjelul maruntit si amestecam cu o lingura ca sa nu facem pasta si verdeata. Daca compozitai este prea vascoasa se poate adauga o lingura sau doua de apa ca sa nu fie prea mult ulei. 

 Ierburile aromatice se pot schimba dupa gust este excelent si cu busuioc si cu tarhon verde, in functie de preferinte. 

  Va doresc pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate vegetal de naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bya Ralu 1

24.03.2016, 15:44

o idee super

elucubratiiculinare 1

25.03.2016, 10:35

sigur este de incercat

Sylvia 1

25.03.2016, 10:39

Ma bucur ca va place sa va aduc si un burger de post ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post: salata de cruditati si couscous (2 persoane)