Azi ma prezint cu ceva de post. :) Daca n-ati incercat pana acum va provoc sa o faceti si cu siguranta veti fi multumiti de rezultat.
1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa cateva ore (eu am lasat-o peste noapte).
2. O spalam din nou si o punem la fiert in apa cu 1 lgt sare. Dupa ce da cateva clocote, aruncam apa si o inlocuim cu alta curata (fierbinte). Dupa ce au fiert punem boabele intr-o sita si le lasam la racorit.
3. Separat punem la fiert orezul cu 300 ml apa.
4. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
5. Morcovul si radacina curatate le bagam la robot, punem si fasolea rece in robot si mixam pana cand obtinem o pasta (puteti face operatiunea aceasta si la masina de tocat daca vreti o compozitie mai grosiera, eu insa am vrut ceva mai finut).
6. Adaugam in compozitie orezul fiert, usturoiul pisat, piperul, frunzele de patrunjel verde, patrunjelul uscat, mararul uscat, cimbrul, pesmetul si amestecam bine.
7. Cu mainile umezite luam cate putin din compozitie si formam bilute pe care mai apoi le vom da prin faina sau prin susan (depinde cum preferati) si le vom pune in tava tapetata cu hartie de copt.
8. Introducem in cuptor pentru 10 minute, scoatem apoi tava, ungem/stropim cu ulei si introducem din nou in cuptor pentru inca 10 minute.