Chec aromat, de post

de _Alina_ in Mancaruri de post, 12 Mar 2014 | 16751 vizualizari

 

Dragilor, azi va aduc un chec umed aromat, dungat, moale si bun, care ca toate prajiturile de post se face usor, fara prea multa bataie de cap.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina de grau
  • 250 ml apa rece
  • 60 g zahar
  • 30 ml ulei floarea soarelui (presat la rece)
  • 10 g pudra portocale
  • 1 lgt cu varf pudra pomelo
  • 1/2 lgt pudra scortisoara
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt otet
  • 10 capsune congelate
  • Decor:
  • Zahar pudra, portocale pudra si scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat, de post:

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade celsius.

2. Pune ingredientele uscate (faina, zaharul, pudra de portocale, pomelo, scortisoara)  intr-un bol si amesteca-le.

3. Adauga peste ingredientele uscate apa amestecata cu ulei, si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel. 

4. Pune compozitia intr-o forma (22x12 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau cu hartie de copt, pune capsunele deasupra si introdu tava in cuptor pentru 35-40 min. Verifica introducand o scobitoare in blat, daca iese curata atunci este copt.

5. Scoti checul si il lasi sa se raceasca complet.

6. Folosindu-te de doua foi, pudreaza alternativ zahar, portocale si scortisoara pe chec.

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Poti inlocui pudra de portocale si de pomelo din compozitie cu coaja proaspat razuita.

2

Pudra de portocale si cea de pomelo, le obtin punand cojile la uscat apoi dandu-le prin rasnita de cafea. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hummus cu ceapa verde si patrunjel