Sarmalute cu verdeturi

de _Alina_ in Mancaruri de post, 31 Mai 2013 | 13540 vizualizari

 

De cand incep a creste verdeturile in gradina, nu-i sezon in care sa nu fac aceste sarmalute. Bunica mea facea mereu cand eram copil, si inca mai face, iar mie mi-au ramas adanc intiparite in memorie. De fiecare data cand le fac ma gandesc la ea si imi amintesc cu drag de copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg loboda
  • 6-7 cepe verzi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • 260 g orez
  • 3 lg cu varf gris de grau
  • 1 lg pasta de tomate
  • 3 lg ulei
  • 1 lgt sare
  • 1/4 lgt piper
  • ........
  • apa
  • frunze de vita de vie sau de stevie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu verdeturi:

1. Punem o oala cu apa la infierbantat.

2. Spalam loboda, eliminam cotoarele si o punem la oparit in vasul cu apa fierbinte pentru 2-3 minute.  O scoatem apoi in apa rece, iar dupa ce s-a racit o stoarcem si o tocam/taiem cu cutitul.

3. Spalam frunzele de vita de vie si le oparim 1-2 minute, apoi le scoatem si pe ele in apa rece. Dupa ce s-au racit complet le punem intr-o sita la scurs.

 4. Punem uleiul la incins intr-o cratita. Peste el punem ceapa tocata si pasta de tomate, amestecam si lasam pe foc pana cand aceasta se inmoaie.

5. Tocam patrunjelul si mararul.

6. Intr-un vas amestecam loboda tocata cu orezul, ceapa calita, oul, grisul, patrunjelul, mararul sarea si piperul.

 7.  Intindem frunza de varza pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.

8. Intr-un vas punem o farfurie si asezam sarmalele bine astfel incat sa nu existe spatiu prea mare intre ele. Completam cu apa calduta cat sa le cuprinda, punem apoi cateva frunze deasupra si capacul. Fierbem la foc potrivit 30-40 minute.

 

Pofta Buna! 

 

 


 

TIPS-URI

1

Daca le vreti de post, puteti renunta la ou.

2

Daca folositi frunze de stevie, puneti cativa mililitri de otet in apa in care le opariti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post