Desert mucenici moldovenesti umpluti de post

de _Alina_ in Mancaruri de post, 12 Mar 2015 | 4895 vizualizari

 

Stiu ca sarbatoarea a trecut, dar puteti salva reteta pentru anul viitor sau o puteti utiliza pentru a face un cozonac de post, sau de ce nu colaci.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina de grau
  • 300 ml apa calda
  • 30 g drojdie proaspata (Budafok am folosit eu)
  • 2 lingurita pudra de portocala /coaja proaspat razuita
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • Umplutura:
  • 150 g miez de nuca macinat
  • 50 g ciocolata neagra (de post)
  • 60 g dulceata de capsune
  • sucul de la o clementina (40g suc)
  • Pentru finisat:
  • 1-2 linguri miere poliflora
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici moldovenesti umpluti de post:

Aluat: Maia: pui drojdia intr-un vas, o amesteci cu 1 lingurita zahar, o dizolvi cu 200 ml apa calda, ii adaugi 4 liguri faina si amesteci bine. Lasi la dospit 10 minute intr-un loc cald lipsit de curenti.
Intr-un vas cerni restul de faina, faci o adancitura in mijlocul acesteia si adaugi sarea, mixul de coaja de lamaie si portocala. Pui maiaua in adancitura facuta, adaugi inca 100 ml apa calda si amesteci cu o lingura prin miscari circulare pana inglobezi toata faina, apoi framanti un minut manual, iar daca aluatul e lipicios mai adaugi 1-2 linguri de faina si framanti pana se desprinde de pe vas. 

Adaugi uleuiul si framanti pana la inglobarea acestuia.

Acopera vasul cu aluat si lasa-l sa dospeasca  o ora intr-un loc cald, lipsit de curenti.

Umplutura: Razuiesti ciocolata si o amesteci cu miezul de nuca macinat, cu sucul si cu dulceata de capsune.  

Asamblare: Preincalzesti cuprorul la 200 grade Celsius. Imparti aluatul in 12-13 bucati. 

Intinzi fiecare bucata astfel incat sa obtii un oval de 18-20 cm lungime si 10 cm latime. Repartizezi uniform cate 1-2 lingurite de umplutura pe fasia de aluat si o rulezi usor. Rasucesti capetele astfel incat atunci cand le unesti sa rezulte cifra 8.

Pui mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii lasi sa dospeasca 10 minute si apoi ii introduci in cuptor pentru 20 de minute pe treapta de coacere uniforma. Ca sa se rumeneasca ii mai lasi inca 3 minute pe treapta 3 a grill-ului. 

Dupa ce s-au copt ii scoti din cuptor si ii ungi imediat cu miere, apoi ii acoperi cu nuca macinata.     

S-aveti pofta!  

TIPS-URI

1

Puteti folosi dulceata voastra preferata.

2

Daca preferati un aluat mai dulce, puteti sa reglati cantitatea de zahar dupa propriul gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti umpluti de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cum se face coliva