Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida

de _Alina_ in Mancaruri de post, 9 Apr 2014 | 39070 vizualizari

 

Dragilor v-am obisnuit cu dulciuri, muuulte dulciuri, insa stiu sa fac si alte feluri de mancare. :) Am descoperit recent o ciorba grozav de buna! Desi nu sunt mare fan al ciorbelor aceasta m-a dat gata. E gustoasa si e gata in numai 20 de minute. M-am inspirat de la dragile mele Bucatarese Vesele, carora le multumesc. Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida e o delicatesa in timpul posturilor dar nu numai!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida

  • 6 l apa
  • 1 l bors proaspat
  • 1 morcov mare curatat (250 g)
  • 1/4 telina (100 g)
  • 2 cepe mari (200 g)
  • 10 rosii cherry (100 g)
  • 1 ardei rosu tocat (100 g)
  • 60 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • 2 lgt sare
  • piper
  • leustean
  • patrunjel

Perisoare:

  • 200 g granule soia
  • 1 ceapa mare (100 g)
  • 10 lg cu varf faina de grau
  • 1 lgt patrunjel uscat
  • 1 lgt leustean uscat
  • 80 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • (1,5 l apa pentru fiert granulele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida:

Preparare Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida

1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15 minute. Punem apoi granulele la scurs intr-o sita.

2. Tocam cubulete morcovul, telina si ceapa si le punem la fiert 20 min in cei 6 l de apa impreuna cu ardeiul tocat si cu sarea.

3. Separat punem borsul la fiert.

4. Pentru perisoare: Stoarcem granulele de excesul de apa. Punem intr-un vas granulele fierte, ceapa (data prin razatoarea cu gauri mici), faina, patrunjelul uscat, leusteanul si uleiul (80 ml) si amestecam bine.

5. Formam perisoare din aceasta compozitie si le dam prin faina de grau apoi le dam drumul in apa cloclotita. Totodata punem si borsul fierbinte. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam 5 minute la foc domol.

6. Oprim focul, adaugam uleiul, patrunjelul si leusteanul tocat uscat/verde.

La fel de buna in posturi este si reteta de Ciorba de fasole boabe, de post dar si Ciorba de mazare cu cartofi

Pentru un plus de savoare, se servesc cu Ardei iuti in otet

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de bors se poate modifica dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RodicaSimionescu 1

18.12.2017, 12:09

nu se imprastie perisoarele daca nu au ou? le tine doar pojghita de faina? nu prea cred

CretuValentina 1

07.01.2019, 17:12

foarte bun

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 11:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei