Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida

de _Alina_ in Mancaruri de post, 9 Apr 2014 | 38318 vizualizari

 

Dragilor v-am obisnuit cu dulciuri, muuulte dulciuri, insa stiu sa fac si alte feluri de mancare. :) Am descoperit recent o ciorba grozav de buna! Desi nu sunt mare fan al ciorbelor aceasta m-a dat gata. E gustoasa si e gata in numai 20 de minute. M-am inspirat de la dragile mele Bucatarese Vesele, carora le multumesc. Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida e o delicatesa in timpul posturilor dar nu numai!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida

  • 6 l apa
  • 1 l bors proaspat
  • 1 morcov mare curatat (250 g)
  • 1/4 telina (100 g)
  • 2 cepe mari (200 g)
  • 10 rosii cherry (100 g)
  • 1 ardei rosu tocat (100 g)
  • 60 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • 2 lgt sare
  • piper
  • leustean
  • patrunjel

Perisoare:

  • 200 g granule soia
  • 1 ceapa mare (100 g)
  • 10 lg cu varf faina de grau
  • 1 lgt patrunjel uscat
  • 1 lgt leustean uscat
  • 80 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • (1,5 l apa pentru fiert granulele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida:

Preparare Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida

1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15 minute. Punem apoi granulele la scurs intr-o sita.

2. Tocam cubulete morcovul, telina si ceapa si le punem la fiert 20 min in cei 6 l de apa impreuna cu ardeiul tocat si cu sarea.

3. Separat punem borsul la fiert.

4. Pentru perisoare: Stoarcem granulele de excesul de apa. Punem intr-un vas granulele fierte, ceapa (data prin razatoarea cu gauri mici), faina, patrunjelul uscat, leusteanul si uleiul (80 ml) si amestecam bine.

5. Formam perisoare din aceasta compozitie si le dam prin faina de grau apoi le dam drumul in apa cloclotita. Totodata punem si borsul fierbinte. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam 5 minute la foc domol.

6. Oprim focul, adaugam uleiul, patrunjelul si leusteanul tocat uscat/verde.

La fel de buna in posturi este si reteta de Ciorba de fasole boabe, de post dar si Ciorba de mazare cu cartofi

Pentru un plus de savoare, se servesc cu Ardei iuti in otet

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de bors se poate modifica dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Varza calita