Dragilor v-am obisnuit cu dulciuri, muuulte dulciuri, insa stiu sa fac si alte feluri de mancare. :) Am descoperit recent o ciorba grozav de buna! Desi nu sunt mare fan al ciorbelor aceasta m-a dat gata. E gustoasa si e gata in numai 20 de minute. M-am inspirat de la dragile mele Bucatarese Vesele, carora le multumesc. Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida e o delicatesa in timpul posturilor dar nu numai!
Ingrediente Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida
Perisoare:
Preparare Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida
1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15 minute. Punem apoi granulele la scurs intr-o sita.
2. Tocam cubulete morcovul, telina si ceapa si le punem la fiert 20 min in cei 6 l de apa impreuna cu ardeiul tocat si cu sarea.
3. Separat punem borsul la fiert.
4. Pentru perisoare: Stoarcem granulele de excesul de apa. Punem intr-un vas granulele fierte, ceapa (data prin razatoarea cu gauri mici), faina, patrunjelul uscat, leusteanul si uleiul (80 ml) si amestecam bine.
5. Formam perisoare din aceasta compozitie si le dam prin faina de grau apoi le dam drumul in apa cloclotita. Totodata punem si borsul fierbinte. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam 5 minute la foc domol.
6. Oprim focul, adaugam uleiul, patrunjelul si leusteanul tocat uscat/verde.
La fel de buna in posturi este si reteta de Ciorba de fasole boabe, de post dar si Ciorba de mazare cu cartofi
Pentru un plus de savoare, se servesc cu Ardei iuti in otet
1
Cantitatea de bors se poate modifica dupa preferinta.