Aveam niste conopida prin frigider si am zis sa fac ceva din ea... De regula, la noi, conopida nu prea apuca sa vada tigaia/cuptorul pentru ca o consumam in stare naturala, dar de data asta am facut o exceptie :))
1. Soia o punem la fiert conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce a fiert, o scoatem la scurs intr-o sita si o presam ca sa elimine excesul de apa.
2. Conopida o spalam si desfacem buchetelele. O punem intr-un vas non-aderent impreuna cu ceapele taiate cuburi, vinul, ierburile de Provence, dafinul, sarea si apa. Punem capacul si lasam 10 min la foc potrivit.
3. Adaugam ardeiul capia taiat julien si cuburile de soia. Amestecam si mai lasm pe foc 3-5 min.
4. Taiem frunzele de telina si punem deasupra.
Pofta Buna!
1
Fiindca ingredientele principale sunt cam fade, puteti pune si o lingura de pasta de tomate la final.
2
Puteti adauga si alte condimente.