Cred ca stiti aceasta prajitura. E clasica prajitura cu 15 linguri de zahar, 15 lg ulei, 15 lg apa, faina cat cuprinde (de regula tot cam 15 lg) si umplutura dupa bunul plac. E super-simpla si grozav de buna.
1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine.
3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi sarea, amestecul de la pasul anterior si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteci cu o lingura pana cand obtii un aluat lipicios. Adaugi restul de faina si framanti pana cand aluatul se desprinde de vas.
4. Tapetezi o tava (32x22 cm) cu hartie de copt.
5. Imparti aluatul in 3 bucati egale, intinzi o foaie de aluat cu grosimea de 0.5 cm, o pui in tava, tai marginile, pui 250 g gem de capsune si il intinzi pe toata suprafata foii, urmatoarea foaie de aluat, restul de gem si ultima foaie de aluat. (Mama intepa cu furculita ultima foaie, insa eu am facut niste forme, iar capetele ramase le-am impletit si le-am pus pe margine)
6. Introdu in cuptor pentru 30 minute, pe treapta de incalzire superioara si inferioara.
7. Dupa ce s-a copt scoti din cuptor, lasi sa se raceasca complet apoi o portionezi.
Enjoy!
P.S. Este recomandat sa o consumati a doua zi dupa ce ati facut-o deoarece foile devin mai moi. ;)