Chiftele de vinete la cuptor (de post)

de _Alina_ in Mancaruri de post, 25 Iun 2014 | 7942 vizualizari

 

Iar am facut chiftele.:) Avand niste vinete coapte in congelator de care ma tot "impiedicam" am zis sa le folosesc la ceva. M-am gandit sa preiau modelul celor cu ghebe. Au fost bune, dar nu se pot compara cu cele de ghebe care sunt muuult mai gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete coapte
  • 150 g morcov (spalat si curatat)
  • 100 g stixuri cu susan
  • 2 cepe mari (350 g curatate)
  • 5 catei de usturoi
  • 150 g orez fiert
  • 50 g gris
  • sare, piper dupa gust
  • In plus:
  • 4 lg pesmet + 1 lg faina pentru dat chiftelele
  • Stixuri pentru pus chiftelele
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de vinete la cuptor (de post):

1. Pune stixurile intr-un robot si farama-le.

2. Pune ceapa, usturoiul si morcovul in robot separat si pulseaza pana obtii consistenta dorita.

3. Amesteca toate ingredientele intr-un vas incapator.

4. Formeaza chiftele din compozitie si tavaleste-le prin amestecul de pesmet si faina.

5. Pune chiftelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul preincalzit la 190 grade celsius pentru 20-30 minute.

6. Dupa ce s-au copt lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le transfera pe un platou. Infinge cate un stix in fiecare chiftea.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

 Nota: Poti folosi pesmet in locul stixurilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vinete la cuptor (de post)" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de vinete