publicat la 24.03.2015
publicat la 24.03.2015
publicat la 20.03.2015
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Biscuiti cu ciocolata
1. Puneti intr-un vas la topit ciocolata, peste care adaugati cele 4 linguri de lapte. 2. Intr-un vas amestecati faina cu prfaul de copt, zaharul, zaharul brun si uleiul de palmier. 3. Dupa ce ati omogenizat bine compozitia adaugati si ciocolata topita si framantati energic. 4....
Pulpe cu ceapa si rosii
1. Spalam pulpele, le stergem cu un prosop de hartie si le punem in tigaia cu uleiul incins. 2. Prajim pulpele pana devin aurii (5-8min) pe fiecare parte. 3. Adaugam otetul balsamic si vinul, acoperim cu un capac si lasam asa pana scade lichidul aproape de tot (~20 min). 4. Punem ceapa...
Salata de conopida cu rosii cherry
Spalam conopida si desfacem buchetele, amestecam cu sare, maioneza, usturoi tocat si rosii si e gata salata! Acum veti spune ca ar fi trebuit sa fierb conopida pentru ca in toate retele se procedeaza asa, dar trebuie sa ma credeti ca e mult mai buna asa (pentru cei care au dinti ;) E un...
Slim Pear Tart
Blat: 1. Spalam perele si le razuim cu tot cu coaja, nu le stoarceti inainte de a le amesteca bine cu restul ingredientelor pentru blat. 2. Punem compozitia intr-o tava non-aderenta, nivelam si dam in cuptorul preincalzit la 190-200 °C timp de 15-20 min. Decor:...
Scarita cu cartofi natur
1. Facem o marinata din vin, rosii, condimentul grill, foile de dafin si ceapa taiata julien. 2. Punem scarita spalata si portionata in marinata si dam la frigider 1 h. 3. Scoatem scarita din marinata si o punem la rumenit intr-o tigaie non-aderenta timp de 10 min. Dupa timpul mentionat...
Sandvis Ferb
Taiem painea prajita sub forma unui patrulater, un colt de paine il taiem aproximativ patrat pentru a forma nasul. Ungem totul cu iaurt. Ardeiul verde il taiem patratos apoi il franjuram. Punem ochii din miez de lapte si maslina taiata. Facem o ureche din cascaval afumat. Facem si...
Sandvis Phineas
Prajim felia de paine si o taiem sub forma unui triunghi. O ungem cu iaurt. Din crema de branza formam doua bilute pentru ochi. Scobim 2 cercuri in maslina si le punem pe bilutele de branza. Ardeiul gras il taiem sub forma rotunda si apoi il crestam. Acesta este parul... Din cascavalul...
Prajitura cu pere
1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Batem albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le batem cu uleiul ca pentru maioneza. 3. Amestecam cele 2 compozitii, cernem faina amestecata cu praful de copt putin cate putin si incorporam cu ajutorul unei spatule. Incorporam si esenta de...
Sandvis cu omleta si crema de branza
Facem o omleta din ou si lapte. O taiem in triunghiuri pe care le ungem cu crema de branza si le rulam ca pe niste croissante. Punem pe felia de paine rosiile, omleta umpluta, si sfecla.
Sandvis cu miez de lapte
Prajim oul si il taiem cu o forma pentru fursecuri. Salata o spalam si o stergem cu un prosop absorbant. Taiem cremwurstii in bucati de 2-3 cm si ii punem la fiert. Feliem rosiile. Punem frunzele de salata pe paine, apoi rosiile feliate, oul, branzica si cremwurstii si ne apucam de papat :P...
Sandvis cu caciulita
Cum procedam?! Simplu de tot! Taiem cu ajutorul unei forme pentru biscuiti cascavalul, painea, sunca. Castravetele il feliem. De la ardei folosim doar varfurile. Asamblam sandvisul alternand feliile de cascaval si sunca si terminand cu paine. Deasupra acesteia punem o felie de...
Dulceata de pere
1. Spalam si curatam perele de coaja si samburi. 2. Amestecam apa cu zaharul si cu zeama de lamaie si punem oala pe foc potrivit pana cand siropul se incheaga si scade la 1/2 din cantitatea initiala. 3. Pana cand se incheaga siropul taiem perele cuburi de 0.5 - 1 cm. Le punem in siropul...
Zacusca de ciuperci Champinion
1. Spalam ciupercile, le curatam de pielita si le spalam iar. Jumatate din cantitatea de ciuperci o taiem cubulete, iar jumatate le lasam intregi. Le punem la fiert in oale separate, cam 20-30 min. Dupa ce au fiert le scoatem, le clatim cu apa rece (5-6 ori) si le punem la scurs. ...
Tocana de legume cu orez (pentru iarna)
1. Spalati si curatati ardeii, ceapa, morcovii si rosiile. 2. Dati ceapa, morcovul si ardeii prin robot (separat). 3. Puneti uleiul la incins intr-o oala non-aderenta si aruncati ceapa si condimentele in el. Dupa cateva minute puneti morcovul, iar peste inca 15 min dati drumul in oala si...
Sos de rosii picant, raw (pentru iarna)
Spalam toate ingredientele, le curatatam si bagam totul in blender. Puneti compozitia in sticle, la care lasati capacul deschis 1-2 zile pana cand fermenteaza sosul. Asta-i tot! Simplu nu?!
Zacusca de vinete
Cum pregatesc eu zacusca de vinete : 1. Spalati ardeii si vinetele. Stergeti-le cu un prosop si puneti-le la copt. Dupa ce s-au copt le curatati (operatiunea aceasta eu am facut-o cu o zi inainte de a pune totul la foc ;) 2. Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot. 3....
Prajitura cu branzica si struguri
Pentru blat, mixati ouale cu zaharul (stiti voi, pana cand se dizolva zaharul). Cerneti faina amestecata cu praful de copt, cacaoa, puneti si esenta de rom si mixati zdravan. Puneti compozitia intr-o tava (20x31 cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit 10 min la...
Aripioare crocante
1. Spalati aripile si stergeti-le cu un prosop absorbant. 2. Puneti boiaua, piperul, mierea, sosul soia, menta, oregano si sare peste aripioare si amestecati. 3. Dati apoi aripile prin pudra de biscuiti, apoi prin oul batut si in final prin malai si puneti-le intr-o tava tapetata cu...
Copanele in crusta de iaurt
1. Spalam ciocanelele, scoatem pielea si stergem cu un prosop de hartie. 2. Amestecam ciocanelele cu ingredientele de la marinata si dam la frigider vreo 4 h. (Daca nu aveti timp puteti trece imediat la pasul 4 ;) 3. Intr-un bol, amestecam iaurtul cu galbenusul, iaurtul, zeama de...
Prajitura cu goji si merisor
Mixati ouale cu zaharul pana cand acesta se dizova. Puneti faina amestecata cu praful de copt, esenta, uleiul si amestecati bine. Amestecati si fructele deshidratate. Turnati compozitia intr-o tava cu forma conica ( baza = 10 cm, sus = 19 cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in...
Dulceata de piersici cu ardei iute
Puneti apa impreuna cu zeama de lamaie si cu zaharul intr-o oala (amestecati pana cand acesta din urma se dizova) la foc potrivit 30 min. Compozitia trebuie sa scada la 1/2! Adaugati piersicile curatate si taiate in cuburi de 1 cm si scoateti mereu spuma. Dupa 20 de min se pune si...
Vegan Inka Brownie
1. Amestecati faina, praful de copt si 2 linguri de Inka. Peste restul de Inka turnati cei 125 ml apa calduta si amestecati. Turnati peste compozitia uscata si mixati. 2. Puneti si restul ingredientelor (siropul de soc, mierea artificiala, apa si uleiul) si mixati bine. La final puneti...
Fursecuri cu faina de orz
1. Batem albusurile si galbenusurile cu inlocuitorul de zahar. 2. Adaugam uleiul, smantana si zaharu brun. 3. Incorporam faina de grau si cea de orz amestecate cu praful de copt. 4. In compozitie bagam si pudra de roscove. 5. Punem compozitia intr-un sprit si formam...
Chifle
1. Intr-un vas amestecam fainurile. 2. Din apa calduta, drojdie, zahar si 4 linguri de faina preparam o maia (lasam la dospit 10-15 min). 3. Turnam maiaua, sarea si uleiul in bolul cu faina. 4. Framantam pana ce totul devine omogen. 5. Lasam la dospit 1.30 min. 6. Taiem...
Briose cu fructe confiate si migdale
1. Amestecati faina cu drojdia. 2. Puneti si restul ingredientelor (in afara de fructele confiate si migdale) si omogenizati bine. 3. Lasati aluatul la dospit 15-30 min. 4. Turnati compozitia in forme (daca le vreti mai mari umpleti formele) 5. Puneti fructe confiate deasupra in...
Heavenly Cake
I. Blatul 1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Dupa ce s-a format spuma adaugam si zeama de lamaie si batem in continuare. 2. Adaugam in albusuri zaharul tos => cate o lingura. Dupa fiecare lingura de zahar adaugata batem bine, pana se dizolva zaharul. 3. Cerneti intr-un vas...
Crap la cuptor
1. Curatati pestele de solzi si eviscerati-l, crestati-l pe laterale. Puteti sa ii taiati capul (eu il pun asa pt ca sotului ii place mai horror:)) 2. Faceti un amestec din: ulei, sare, legumele uscate si zeama de la 1/2 lamaie. 3. Curatati ceapa si taiati-o in rondele. La...
Tort cu afine si mure
Blat: 1. Topiti ciocolata impreuna cu laptele si untul pe baie de abur. 2. Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti cu o cana de zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar. 3. Turnati compozitia de la pasul 1 in galbenusuri si amestecati. Cerneti...
Chec cu pudra de roscove (de post)
1. Intr-un bol amestecam faina cu pudra de roscove si cu praful de copt. 2. Intr-un alt vas amestecam apa minerala cu zaharul. 3. Dupa ce zaharul s-a topit se toarna siropul in ingredientele uscate si se amesteca bine. 4. Se adauga uleiul si se amesteca iarasi....
Placinte cu branza si caise
1. Puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati energic, (dizolvati bicarbonatul in putina zeama de lamaie, eu nu am avut si am dizolvat otet din vin rosu asa ca a schimbat putin culoarea aluatului). 2. Lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 minute. >Umplutura...